To nie ten ustrój polityczny teraz jest kapitalizm nie stać cię to nie rub tego proste tylko to są ludzie przyzwyczajeni do Komu.....nizu.
Gdzie te ciągniki Ursus? Na blokadach nie widać .Przez ostatnie 7 lat wieś się zmieniła do nie poznania ,ludzie zaczęli żyć godnie ,czego za poprzednich rządów nie było .Dlaczego nie ma sprzętu w grupach producenckich jeden ciągnik na 3-4 gospodarzy jak jest w zachodnich krajach? Bractwo przeinwestowało nie myśląc racjonalnie ,a teraz lament. Tak jest źle a budują nowe tuczarnie. Czegoś w tym wszystkim nie rozumuję .
Nie wiem skąd się ciągle przewijają tutaj głosy, że poza rolnikami, którzy ciężko pracują, reszta jest na zasiłkach? Poziom życia trzeba umieć dostosować do panującej sytuacji, obciąć korytko i inne hulanki, raz jest lepiej raz gorzej, jak wszędzie i u każdego. Zielona wyspa juz była, ciepła woda w kranach tez, teraz robić swoje, a nie rozpaczać. Mój pracodawca nie pyta, czy mi wystarcza. To ja mam zadbac o siebie i swoja rodzinę, a jeśli trzeba, to zmienić zawód, wziąć kredyt(tak Buuul zalecał z szanowna małżonką) i fruuu za granicę, bo tam przecież tak pięknie i tanio, i kolorowo, a jak tęczowo!
Jak chcą cen rynkowych to proszę bardzo tylko wtedy żadnych dotacji
Miałem jechać ale musiałem krowy przepolować po dzisiątej dwadzieścia.
Traktory piękne , fury piękne i po o się wieszać? Może lepiej nie brać kredytów , sprzedać część majątku i żyć biedniej ale w spokoju ? Jak się dzisiaj na was patrzyłem to nie widziałem za dużo smutku .Jak jeszcze raz się do roboty spóźnię to macie ...... Młodzi ludzie maję kredyty na mieszkania i co mają zrobić? Panie KOŁODZIEJCZYK
Śp Lepper walczył o dobro wszystkich rolników , a pan Kołodziejczyk o wybrańców.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!