metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
~rodzic12.10.2013 21:03

Po zakończeniu seansu 12 października 2013 "Violetta" w kinie Helios w Piotrkowie Tryb. o godzinie 18 dzieci zostały wypuszczone z sali w kierunku parkingu oraz na zewnątrz obiektu bez wcześniejszego poinformowania rodziców, którzy czekali przed wejściem do sali głównej. Niektóre dzieci błąkały się również po piwnicach, ale wróciły, taka informacja z ust moich dzieci. Moje dzieci na szczęście obyte z tym obiektem nie straciły orientacji, a wręcz zaopiekowały się młodszymi pięciolatkami. Kierownictwo zostało w dniu dzisiejszym poinformowane o takim zdarzeniu, prawdopodobnie kierownik kina, nie chciał przyjąć do wiadomości takiego zdarzenia, wręcz arogancko się bronił, nie rozumiejąc o karalności takiego wybryku z jego strony. Chamsko się rozłączył, w drugim telefonie został poinformowany, że zgłoszę incydent na prokuraturę i policję, co zostało uczynione. W dobie pedofilii i napaści zagrożenie dla dzieci było dość prawdopodobne. Taki człowiek, który z pokorą i zrozumieniem nie potrafi przyjąć swojego zaniedbania i się ukorzyć nie powinien zajmować stanowiska pracy związanego z opieką nad dziećmi.

pracownik ~pracownik (Gość)02.11.2013 23:32

nie wolno nam wsadzać rąk do toreb i obmacywać ale zajrzeć możemy a nawet musimy.

no i proszę bardzo:
http://internethouse.pl/files/Helios_regulamin/radom.pdf

zawsze można zmienić kino.;)

cytat

pracownik ~pracownik (Gość)02.11.2013 23:33

zapraszam do kina poinformować mnie osobiście o tym jakim bezmózgiem jestem.;)

cytat

oburzony ~oburzony (Gość)03.11.2013 14:05

pracownik mylisz się i to bardzo
nie masz prawa a regulamin wewnętrzny nie stoi nad prawem zapamiętaj sbie zresztą kiedyś trafisz na gościa który cię wyśmieje i jeszcze przyłoży ach zapomniałem kark nie poprosisz o owarcie torby :)

cytat

Zanzi Zanzi03.11.2013 14:20

"pracownik" napisał(a):
nie wolno nam wsadzać rąk do toreb i obmacywać ale zajrzeć możemy a nawet musimy.

no i proszę bardzo:
http://internethouse.pl/files/Helios_regulamin/radom.pdf

Zajrzeć możecie, a nawet musicie? A to ciekawe. W którym miejscu waszego regulaminu macie to napisane?

cytat

pracownik 2 ~pracownik 2 (Gość)03.11.2013 16:00

ludzie szkoda gadać, ile osób tyle zdań. w ustawie na którą się powoływałam, jest też coś takiego jak impreza artystyczno-rozrywkowa w budynku mieszczącym więcej niż 500 osób - ta ustawa ma również tutaj zastosowanie, a kino wówczas pod ten paragraf się mieści. Jest też informacja, o przestrzeganiu wewnętrznego regulaminu obiektu. Macie rację. w takim razie na dymka puszczać nie będziemy wcale - korytarze nie będą zapchane a przecież palenie w miejscu publicznym jest zakazane. w takim razie nie pytajcie gdzie iść zapalić. Naprawdę potrzeba trochę zrozumienia sytuacji przebywania na takiej masowej imprezie. jeszcze raz zapytam co wolicie - sprawdzenie torby czy całej sali pijanej bo przecież wolno?

cytat

Koksik ~Koksik (Gość)03.11.2013 16:10

Przepisy miejskie, dotyczące wydawania zezwoleń na sprzedaż napoi alkoholowych w punktach gastronomicznych, nie zakazują sprzedaży alkoholu w kinach . - Przepis mówi także, że piwo musi być spożywane w miejscu jego sprzedaży. Nie można go spożywać w salach kinowych. Przedsiębiorca musi przestrzegać zasad sprzedaży określonych w koncesji i wyznaczyć miejsce, w którym można spożywać alkohol.
Tak, że sala kinowa nie jest juz miejscem wyznaczonym do spożycia alkoholu. Zawsze można wpuścić wszystkich na sale i kierownik lub każda inna osoba na sali może zadzwonić na policje bo sala kinowa to miejsce publiczne i nie można spożywać w niej alkoholu.Każdy dostanie po 50 zł i wszyscy bedą zadowoleni. Jak jesteście tacy mocni to zapraszam do kina porozmawiamy w 4 oczy, a jeśli chodzi o dzieci to pracownik kina nie ma obowiązku pilnowania WSZYCH dzieci na seansach.

cytat

pracownik 2 ~pracownik 2 (Gość)03.11.2013 16:14

jeszcze jedno mnie zastanawia, jak jesteście tacy mądrzy a my "bezmózgi" to gdzie wy pracujecie, w którym markecie, w której biedronce? myślicie, że jak student skończy szkołę to tak wszędzie pracę dostanie? każdy chce doświadczenia, gdzieś pracować trzeba, każda praca jest dobra by zdobyć doświadczenie. tutaj przynajmniej mogę pracować wtedy kiedy chcę, a nie wtedy gdy muszę. pozdro

cytat

pracownik3 ~pracownik3 (Gość)03.11.2013 16:20

Jak wam się nie podoba to nie przychodźcie! Potraficie tylko narzekać i obsmarowywać nas na tym forum. Ja jestem ciekawa co Wy byście a naszym miejscu robili. To nasza praca i nasze obowiązki więc je wykonujemy. Chcesz wejść to pokazujesz co wnosisz nie chcesz pokazać to nie wchodzisz i tyle :)

cytat

Koks ~Koks (Gość)03.11.2013 17:36

Przepisy miejskie, dotyczące wydawania zezwoleń na sprzedaż napoi alkoholowych w punktach gastronomicznych, nie zakazują sprzedaży alkoholu w kinach - mówi pracownica Urzędu Miejskiego . - Przepis mówi także, że piwo musi być spożywane w miejscu jego sprzedaży. Nie można go spożywać w salach kinowych. Przedsiębiorca musi przestrzegać zasad sprzedaży określonych w koncesji i wyznaczyć miejsce, w którym można spożywać alkohol. Alkohol z sali konowej może być skonfiskowany- gdyż jest to naruszenie regulaminu Kina, po drugie sala kinowa jest miejscem publicznym i kazdy kto znajduje sie na sali może poinformować o tym np. policje. A tak na marginesie obsługa kina nie jest zobowiązana do pilnowania waszych dzieci jak puszcza sie małe dziecko na maraton albo seans to ktoś musi miec cos z głowa

cytat

pracownik 2 ~pracownik 2 (Gość)03.11.2013 19:08

Koks, Kokosik - dziękuję w imieniu kina.

cytat

reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat