ARTYKUŁ SPONSOROWANY

Zacznij śniadanie z chrupiącymi tostami!

Środa, 01 lipca 2015
Nie ma lepszego sposobu na poranną pobudkę niż zapach świeżo parzonej kawy i pysznych, maślanych tostów. Można je jeść z dżemem, kremem czekoladowym, miodem, serem lub świeżymi owocami. W przeciwieństwie do sandwiczy, opiekane w tosterze pieczywo nie zmienia swego kształtu, jest przygotowywane znacznie szybciej i, co najważniejsze, nie sposób się poparzyć przy wyjmowaniu grzanek. Na co zwracać uwagę przy wyborze tostera? Czy jakość zawsze idzie w parze z wysoką ceną?
Zacznij śniadanie z chrupiącymi tostami!

Jak wybrać dobry toster?

Wybierając toster, warto zwrócić uwagę nie tylko na nowoczesny wygląd, ale przede wszystkim prostotę obsługi oraz funkcjonalność. Urządzenie wysokiej klasy i jakości posiada dwie szczeliny na przyrządzenie pieczywa, tackę na okruszki, a także często dodatkowe rusztowanie do delikatnego opiekania bułek. W tosterze można przygotowywać nie tylko tosty, ale także podgrzewać bułeczki, kromki chleba, bagietki i innego rodzaju drobne pieczywo, dlatego bardzo ważne jest, aby sprzęt był wyposażony w wysokiej klasy grzałkę. Nie powinna posiadać zbyt wysokiej mocy grzewczej, ponieważ zbyt szybkie przygotowywanie tostów powoduje, że są zimne w środku i spalone na zewnątrz, nie wspominając o wyższym poborze energii elektrycznej. Bardzo dobre tostery produkuje marka De Longhi, bowiem ich urządzenia posiadają 900W mocy, co pozwala na przygotowanie idealnych grzanek, bez zużycia dużej ilości prądu. Dodatkowo firma posiada w swojej ofercie szeroką gamę kolorystyczną (kolory: czerwony, czarny, biały, kremowy, szary, brązowy i zielony), co pozwala dopasować urządzenie do posiadanego już sprzętu. Warto zwrócić uwagę na solidną obudowę, najlepiej wykonaną z grubego plastiku (metalowe tostery bardzo szybko się nagrzewają i wówczas bardzo łatwo jest się poparzyć).

Nie tylko do grzanek – czyli alternatywne wykorzystanie tosterów

Tostery są jednym z najpopularniejszych elementów wyposażenia domowych gospodarstw w Stanach Zjednoczonych i w Europie Zachodniej. Z czasem zdobyły ogromną popularność i w naszym kraju, dlatego też wiele rodzin, a zwłaszcza małych dzieci, nie potrafi sobie wyobrazić śniadania bez chrupiącego pieczywa. Są one często wykorzystywane jako baza do przygotowywania innych potraw, bowiem w przeciągu kilku minut można przyrządzić większe grzanki do warzywnych kremów lub odświeżyć gofry. Tostery są często wykorzystywane do rozmrażania pieczywa. Dzięki prostej obsłudze mogą z nich korzystać dzieci, które chętnie jedzą niewielkie, chrupiące kromeczki (opcja extra lift w urządzeniach De Longhi pozwala na opiekanie nawet bardzo małych tostów).

POLECAMY


Zainteresował temat?

5

2


reklama
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat