Uczniowie tworzą kulinarne dzieła sztuki

Powiat PiotrkowskiRegion Piątek, 11 lutego 20222
Tatar z łososia w aromacie limonki z salsą z mango oraz kaczkę z grilla w towarzystwie koziego sera, a także steki w soli himalajskiej z puree z dyni, a na deser sorbet truskawkowy w towarzystwie prażonych jabłek to menu zwieńczające kulinarny kurs, w którym wzięli udział uczniowie Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Ustawicznego w Czarnocinie.

Szkolenie z „Nowoczesnych trendów w żywieniu”  zorganizowano w ramach projektu "Podniesienie jakości kształcenia zawodowego w Powiecie Piotrkowskim". Pod kierunkiem instruktora Artura Zaskórskiego, młodzież wyczarowała prawdziwie restauracyjne przysmaki.

 

Nowo poznane umiejętności mogli ocenić goście zaproszeni na finałowy popis. Wśród nich byli wicestarosta powiatu piotrkowskiego Dariusz Magacz i kierownik Wydziału Edukacji Starostwa Powiatowego w Piotrkowie Małgorzata Zawisza. 


Zainteresował temat?

1

1


Zobacz również

reklama

Komentarze (2)

Zaloguj się: FacebookGoogleKonto ePiotrkow.pl
loading
Portal epiotrkow.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników. Osoby komentujące czynią to na swoją odpowiedzialność karną lub cywilną.

Moniś ~Moniś (Gość)11.02.2022 08:31

Maseczki?

00


reklama
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat