Zajęcia prowadziła Agata Żyźniewska, dietetyk z wieloletnią praktyką. W ciekawej formie – pokazu slajdów - dietetyczka przekazała wiedzę na temat zdrowego i racjonalnego odżywiania się. Zainteresowanie uczestników wzbudziła zwłaszcza część prelekcji poświęcona zdrowej kuchni roślinnej oraz informacje na temat tego, w jakich produktach możemy szukać cennych dla naszego organizmu witamin i mikroelementów. Uczestnicy zajęć zgodnie podkreślają, że dopiero po tym wykładzie uświadomili sobie, jak wiele produktów spożywanych na co dzień może mieć negatywny wpływ na zdrowie.
Realizacja programu składa się z kilkunastu spotkań. Uczestników czekają jeszcze m.in. warsztaty z pierwszej pomocy i długo oczekiwana integracyjna zabawa karnawałowa.
- Pomysł na wakacje! Obóz windsurfingowy nad morzem
- Łódzkie na Plus - Rodzinnie i piknikowo
- Łódzkie na Plus: Unijnie i rodzinnie
- Gabinet podologiczny Podomed Centrum Zdrowej Stopy świętuje zmianę lokalizacji
- Piknik "Porozmawiajmy w Łódzkiem"
- Pożary lasów w naszym regionie. Samolot gaśniczy w akcji
- Piknik z okazji 20-lecia Polski w Unii Europejskiej
- Łódzkie na PLUS: Świat jak z bajki
- Dni Otwarte Funduszy Europejskich