Artykuły do tagu: Kije wędzarnicze

Kije wędzarnicze – rodzaje i właściwości
Kije wędzarnicze to elementy wykorzystywane podczas wędzenia różnego rodzaju produktów, począwszy od mięsa, poprzez sery, aż po ryby. Stanowią podstawę do zawieszania produktu w komorze, gdzie w kontrolowanych warunkach jest on poddawany działaniu dymu i odpowiedniej temperatury. Kije tego typu są wykorzystywane m.in. w masarniach, restauracjach i w zakładach przetwórstwa żywotności. Poszczególne kije różnią się od siebie m.in. konstrukcją, maksymalnym dopuszczalnym obciążeniem i materiałem, z którego zostały wykonane.
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat