Rekordowa zupa gulaszowa z dziczyzny ugotowana i ... zjedzona

Region Wtorek, 15 sierpnia 201712
100 kg mięsa z jelenia, dzika, sarny i wieprzowina, 200 kg warzyw, 100 kg ziemniaków, 50 kg grzybów – tyle produktów trzeba było użyć, aby ugotować rekordową zupę gulaszową z dziczyzny. Rekord został pobity podczas sulejowskiej Biesiady Rodzinnej.

Ładuję galerię...

Poprzedni z 2012 roku (902 l.) został pobity aż o 542 litry. Kucharze, którzy przygotowali potrawę otrzymali za to okolicznościowy certyfikat. - Potrawa przede wszystkim musi się nadawać do spożycia i musi być przygotowana w jednym naczyniu – podkreślał sędzia Maciej Łągwa z Biura Rekordów. A w Sulejowie takie warunki zostały spełnione i panowie: Krzysztof Pawłowski, szef kuchni Hotelu Podklasztorze a także Konrad Skoneczny, szef kuchni Hotelu Trybunalskie mogli cieszyć się z sukcesu.

 

A później ponad 3000 porcji trafiło do chętnych, którzy ustawiali się w  długich kolejkach, aby spróbować rekordowej zupy. Dochód z jej sprzedaży przeznaczony zostanie na renowację ołtarzy  bocznych klasztoru o. Cystersów na Podklasztorzu.

 

Potwierdzenie rekordu

http://biurorekordow.pl/najwieksza-porcja-gulaszu-rekord-polski


Zainteresował temat?

10

2


Zobacz również

Komentarze (12)

Zaloguj się: FacebookGoogleKonto ePiotrkow.pl
loading
Portal epiotrkow.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników. Osoby komentujące czynią to na swoją odpowiedzialność karną lub cywilną.

gość ~gość (Gość)15.08.2017 16:37

Ten kościół to już wszędzie łapska po kasę wyciąga

820


reklama
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat