- To pokazowa akcja po nazwą „Tydzień Chleba Żytniego”. Młodzież pokazała, jak piecze się naturalny chleb na zakwasie. Produkty tradycyjne mają to w sobie, że są zdrowe. W ten sposób chcemy promować zdrową żywność wśród młodzieży - mówi Marek Mazur, dyrektor łódzkiego oddziału ARR.
Podczas akcji zaprezentowano kilka rodzajów chleba żytniego, wykonanego przez dwójkę uczniów klasy trzeciej ZSR w Bujnach.
Agencja Rynku Rolnego prowadzi także inne akcje propagujące zdrową żywność takie jak Lekcja zdrowia, Szklanka Mleka czy Owoce w szkole.
(Strefa FM)
- 17 mln na Centrum Świętego Mikołaja w Wolborzu
- Dzień Pracownika Socjalnego. Statuetki dla MOPR i PCPR w Piotrkowie
- Podsumowali tegoroczną kwestę
- Kto zostanie mistrzem gminy Sulejów?
- Problem mieszkańców bloków w Woli Krzysztoporskiej
- Szukali ciała w dawnym szpitalu
- Lubisz jazz? Wpadnij na dwa dni do Sulejowa
- Budowa tężni solankowej w Piotrkowie oficjalnie zakończona
- Policja ukarała Antoniego Macierewicza. Czy poseł straci prawo jazdy?