- To pokazowa akcja po nazwą „Tydzień Chleba Żytniego”. Młodzież pokazała, jak piecze się naturalny chleb na zakwasie. Produkty tradycyjne mają to w sobie, że są zdrowe. W ten sposób chcemy promować zdrową żywność wśród młodzieży - mówi Marek Mazur, dyrektor łódzkiego oddziału ARR.
Podczas akcji zaprezentowano kilka rodzajów chleba żytniego, wykonanego przez dwójkę uczniów klasy trzeciej ZSR w Bujnach.
Agencja Rynku Rolnego prowadzi także inne akcje propagujące zdrową żywność takie jak Lekcja zdrowia, Szklanka Mleka czy Owoce w szkole.
(Strefa FM)
- Wywrócone pojazdy i złamany słup energetyczny. Groźny wypadek w Witowie (gm. Sulejów). Mężczyzna i 15-latka w szpitalu
- Nowy ambulans Samodzielnego Szpitala Wojewódzkiego
- Zderzenie pojazdów na DK74. Kierowca peugota był pod wpływem alkoholu i uderzył w tył fiata, który następnie wpadł do rowu
- Jechał karawanem, przewożąc trumnę ze zmarłym. Był kompletnie pijany
- Piknik Klubu Młodego Odkrywcy bawił i inspirował całe rodziny
- Święto Konstytucji 3 Maja - co będzie się działo w Piotrkowie?
- "Czerwone Strzały" walczyły o puchar
- Tu będzie pięknie!
- Rywalizowali w Bogusławicach