Cytat:
Obydwa nie przeżyły wizyty w mieście.
A to ciekawe...bo:
Zwierzę trafi teraz do Osady Leśnej w Kole. Jest bardzo wycieńczone i poobijane, ale miejmy nadzieję, że się z tego "wyliże" - przekazał Jarosław Krak.
Moim zdaniem ktoś także niechcący chlapnął:
Mógł też zostać przestraszony przez wałęsające się bezpańskie psy.
Czyli wracamy do naszych milusińskich ze Straży miejskiej, którzy dopuszczają do wałęsania się bezpańskich psów i do konsekwencji z tym związanych...
Ze swej strony polecam okolice osiedla Mickiewicza, z "tytułową ulicą i ulicami równoległymi-Ludowa i Kwiatowa ; tam jakoś za dużo takich psów...
Z tego, co usłyszałam, to starsze wisiało kilka godzin. Wykrawiło się. A to mniejsze żyło, ale weterynarz dał za duża dawkę, jak już napisali poprzednicy.
Potworność.
A najbardziej przeraża mnie fakt, że to weterynarz, do którego chodziłąm z moimi świnkami morskimi-obie spotkał zgon. O-O
I kto to mówi, ten co wszystkich wątkach węszy spisek, narzeka i krytykuje :/ Cz to jest charakterystyczne dla zdrowego człowieka?
Czy ten młody łoś które zdjęcie jest powyżej wygląda na bliskiego śmierci? Gdyby mu spętali nogi gdy leżał i na plandece przenieśli na odpowiedniej długości i szerokości platformę a nie na tył Jeppa którym przyjechał z zastrzykiem młody wet. ten łoś by przeżył. Ponieważ nie mógł się zmieścić na pace i wystawały mu nogi to go upchnęli żeby zamknąć tylna klapę. To zwierze po środku usypiającym powinno mieć dostęp do powietrza i nie wiadomo czy wpychając go do samochodu na siłę, jego łeb i kark w pozycji skurczonej mógł doprowadzić do uduszenia się albo zapaści. Wiem to, bo każde małe zwierzę po narkozie odbierane od weta musi być niesione bardzo ostrożnie jeżeli odbieramy niewybudzone bo może nawet skręcić sobie kark. Chodzi o to aby mógł oddychać samodzielnie. A samochód szarpie i podskakuje i było bardzo ciepło.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!