Witam mam pytanie, kiedy wojska obrony terytorialnej będziemy wysyłać w rejon działań wojennych? Skoro w mediach słychać tylko jak super są wyszkoleni i przygotowani do walki z specnazem. Należało by to w końcu sprawdzić, amerykanie wycofują się z afganu może tam? Lub Syria?
Dziwi mnie tylko jedno, kilka razy udzielałem pomocy w wypadkach, jak każdy z obywateli który by się znalazł w takiej sytuacji. Jednak nigdy nie byłem ja ani mój szef opsywany w gazecie, mediach bo w sumie po co. Ale jak tylko nasi specjalsi od siedmiu bolesci wyprowadza psa lub zatrzymają się udzielić pomocy to trzeba opisać to na łamach wszystkich gazet. Zwykła propaganda i dziadostwo, jak jeden z tych, super bohaterów w świętokrzyskim zadzgal nożem swoją żonę to nikt nie pisał,że to terytotials zadzgal tylko jakiś cywil. W myśl zasady co złego to nie my. Banda charcerzy udającą zolnierzy
Jakie "wojsko" taki Szef Sekcji Komunikacji Społecznej. "Nazywam się major Bień i mam stopień majora" ...
Hm, myślę, że w takim przypadku 95% cywili, jadących bezpośrednio za pojazdem, który uczestniczył w kolizji, zatrzymałoby się i spróbowało pomóc - artykuł z czapy, bo tym kierowcą okazał się być "terytorials" - przy innych kolizjach ePiorkow pisze tylko o zaistniałej sytuacji, nie ma żadnych wzmianek o tym, że kierowcy nieuczestniczący w zdarzeniu pomagali poszkodowanym...
Dodatkowo, ci terytorialsi to niezłe ziółka "po służbie" ;)
"Wyjeżdżając z łuku drogi na autostradzie A4 zauważył, że samochód przed nim jest uszkodzony i kręci się w kółko. Później okazało się, że inny kierowca wymusi pierwszeństwo przejazdu, co doprowadziło do uderzenia ww. auta w bariery ochronne." Ktoś czytał co napisał? Totalnie zagmatwane
Terytorials co to jest?Polska odmiana Rambo?by chłoposzek był w prawdziwym wojsku to by zobaczył
Chwała mu za to. Ale gdyby tak samo postąpił zwykły Kowalski też byłby o nim artykuł?
A po za tym do czego mogą nadawać się "żołnierze" po 16 dniach szkolenia ciągłego, ewentualnie 8 weekendów po 2 dni?
Kto to pisał tu nic nie jest napisane z sensem.Tragedia bez składu i ładu.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!