Kto to pisał tu nic nie jest napisane z sensem.Tragedia bez składu i ładu.
Chwała mu za to. Ale gdyby tak samo postąpił zwykły Kowalski też byłby o nim artykuł?
A po za tym do czego mogą nadawać się "żołnierze" po 16 dniach szkolenia ciągłego, ewentualnie 8 weekendów po 2 dni?
Terytorials co to jest?Polska odmiana Rambo?by chłoposzek był w prawdziwym wojsku to by zobaczył
"Wyjeżdżając z łuku drogi na autostradzie A4 zauważył, że samochód przed nim jest uszkodzony i kręci się w kółko. Później okazało się, że inny kierowca wymusi pierwszeństwo przejazdu, co doprowadziło do uderzenia ww. auta w bariery ochronne." Ktoś czytał co napisał? Totalnie zagmatwane
Hm, myślę, że w takim przypadku 95% cywili, jadących bezpośrednio za pojazdem, który uczestniczył w kolizji, zatrzymałoby się i spróbowało pomóc - artykuł z czapy, bo tym kierowcą okazał się być "terytorials" - przy innych kolizjach ePiorkow pisze tylko o zaistniałej sytuacji, nie ma żadnych wzmianek o tym, że kierowcy nieuczestniczący w zdarzeniu pomagali poszkodowanym...
Dodatkowo, ci terytorialsi to niezłe ziółka "po służbie" ;)
Jakie "wojsko" taki Szef Sekcji Komunikacji Społecznej. "Nazywam się major Bień i mam stopień majora" ...
Dziwi mnie tylko jedno, kilka razy udzielałem pomocy w wypadkach, jak każdy z obywateli który by się znalazł w takiej sytuacji. Jednak nigdy nie byłem ja ani mój szef opsywany w gazecie, mediach bo w sumie po co. Ale jak tylko nasi specjalsi od siedmiu bolesci wyprowadza psa lub zatrzymają się udzielić pomocy to trzeba opisać to na łamach wszystkich gazet. Zwykła propaganda i dziadostwo, jak jeden z tych, super bohaterów w świętokrzyskim zadzgal nożem swoją żonę to nikt nie pisał,że to terytotials zadzgal tylko jakiś cywil. W myśl zasady co złego to nie my. Banda charcerzy udającą zolnierzy
Witam mam pytanie, kiedy wojska obrony terytorialnej będziemy wysyłać w rejon działań wojennych? Skoro w mediach słychać tylko jak super są wyszkoleni i przygotowani do walki z specnazem. Należało by to w końcu sprawdzić, amerykanie wycofują się z afganu może tam? Lub Syria?
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!