a komu teraz potrzebne książki jak jest internet , a prawie wszystkie pisane pod cenzurą
Opisywana sytuacja jest wynikiem braku siły gospodarczej. U nas nic się nie produkuje.
Jestem ostatnią osoba , która chwaliła by komunę, ale ile wtedy w małym Piotrkowie było zakładów produkcyjnych . To produkcja napędza gospodarkę a nie handel czy usługi jak przekonują współcześni "fachowcy" od ekonomii. A UE skutecznie zniszczyła polski przemysł ( z niewielkimi wyjątkami) jesteśmy tylko tanią siłą roboczą i klientami zagranicznych sieci handlowych kupującym towary trzeciej jakości za cenę wyższą niż na zachodzie płaci się za pierwszą jakość.
Ważne, że strup Europa trwa będąc najtrwalszym symbolem bezradności...
Księgarnia przetrwała wszystkich. PiSu niestety NIE. Zawsze kupowałem w niej książki i mapy. Szkoda
Prawda jest jedna, jako społeczeństwo głupiejemy...to jest kultura Mcdonaldsa, smartfonizmu, to jest odzwierciedlenie jakim jesteśmy społeczeństwem, jak żyjemy, co reprezentujemy sobą...
Ja też uciekłem z PT miasto bez perspektyw nieudolnie zarządzane przez klikę radnych i Prezydenta I co ciekawe od ręki praca i zarobki3 razy takie jak w PT
Jeśli nie powstaną ciekawe projekty przyciągnięcia ludzi w te okolice to będzie na Słowackiego, Sieradzkiej, Sieradzkiej, Narutowicza i okolicach tak pusto, że strach będzie iść. Tylko menele i łobuzy się pojawią. Zburzyć Europę i wybudować galerię, teatr, kino np. Ludzie się pojawią. I powstaną kolejne obiekty. Obniżyć czynsz na Słowackiego. Zrobić bezpłatny parking. Poprosić ludzi o przysyłanie propozycji. Wszystko powstaje wokół Focusa. Tak nie powinno być.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!