Zaskoczeniem dla mnie jest słaby wynik PiS w Piotrkowie (nie Masiarka). Ale czemu się dziwić jeśli nawet na mszach z ambony nawoływano do głosowania na Chojniaka. I tak wytransferowano z PiS elektorat do Chojniaka. A ile kosztowała ta kampania? - nieważne wygranego nikt nie rozlicza>
W kadencji 2006-2010) Prawica Razem Chojniaka wprowadziła do rady miasta zaledwie 5 radnych. Skibicka, Stasiak, Staszek, Błaszczyński i Czajka. Do nich po wyborach dołączyło 3 radnych którzy weszli do rady miasta z listy PiS: Jadwiga Wójcik, Monika Tera i Karol Sima. Ty napisałeś, że 9. Radna Magdalena Kwiecińska nie była radną Prawicy Razem a kandydowała z listy Forum Piotrkowian Euro Centrum Andrzeja Pola. Z której tylko przez przypadek weszła do rady miasta po tym jak lider Andrzej Pol został prezesem MZGK a ona była tuż za nim uzyskała 166 głosów poparcia. Fakt, że w głosowaniach na posiedzeniach komisji rady miasta i na sesjach głosowała jak radni Prawicy Razem, żeby przypodobać się Chojniakowi. Dlatego też umieścili ją na liście i w tej kadencji weszła do rady miasta już z listy Chojniaka. Ta radna przez 4 lata podobnie jak radna Monika Tera nie złożyła ani jednej interpelacji. Teraz weszło 8. Wszyscy z listy Chojniaka. Z listy PO tak jak w kadencji 2006-2010 weszło 3 radnych: Czapla i Czyżyński (Ciszewskiego zastąpił Pencina). Z RiG-u weszło tak jak przedtem 4. Zmienił się skład. Z PiS-u było i jest 3. Również zmienił się skład. (Dudzińską (Dróżdż) zmienił Kozłowski który w kadencji 2002-2006 został radnym z listy Forum Piotrkowian. SLD miało 4 ma 5. Doszedł Miazek.
Mam pytanie do poważnych ludzi. Czy można sztucznie "podpompować" numer 3 na liśie. Mianowicie. Numerem 1 był P. Chojniak, Numerem 2 był P. Rżanek, Numerem 3 był P. Staszek i on przeszedł. Dwa zające pocignęły Staszka za uszy, bo nie wierzę, że zdobyły mniej głosów niż Staszek (ale ocziście zrezygnowały z obięcia mandatu). Czy mam rację?
Tak oczywiście zgadam się z Tobą miała być to nowa rada,nowe świeże pomysły a tu drążą stare sprawy staży radni.
Choć z jednego STAREGO PANA RADNEGO nie ukrywam jestem zadowolona.:))
[cytat="xyz"]nawet w Radzie Miasta bedziemy mieli PASERA!!! ręce opadają![/cytat
KOGO??????????????????????????
300 pare glosow decyduje,ze ktos znajduje miejsce w radzie miasta-smiech na sali!!!!!!
A tak poza tym czy to p.Tera kiedys miala akcje z policja i swoim pijanym narzeczonym,ktory tlukl szyby na klatce schodowej jednego z piotrkowskich blokow???
A tak poza tym czy to p.Tera kiedys miala akcje z policja i swoim pijanym narzeczonym,ktory tlukl szyby na klatce schodowej jednego z piotrkowskich blokow???
Przyznaje rację.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!