Jest jeszcze szansa aby prezydent wyszedł z tego z twarzą a nie ze wstydem na całą Polskę jak go odwołają mieszkańcy. Podać się do dymisji zrezygnować. Tylko czy starczy odwagi? Honoru?
A tak gadali tak gadali że nie zbiorą podpisów no i co?? Wiele ludzi podpisywało po otrzymaniu tych kartek o domokrążcach ze złości sam podpisałem bo widać było że to propaganda UM. Odnieśliście odwrotny skutek tym przeszkadzaniem i tymi zagrywkami. Według nowych przepisów frekwencja w przypadku referendum ma być niższa. Ja myślę że ludzie odwołają prezydenta, już za daleko to zaszło. Idę i zagłosuję za odwołaniem może będzie inaczej a jak nie odwołamy prezydenta to będzie tak samo. Ja chcę zmiany.
Za chwilę REFERENDUM. Zdecydujmy wszyscy RAZEM aby Krzysztof Chojniak przestał być prezydentem naszego miasta.
To dobra wiadomośc. Wyborcy udowodnią , że arogancja Prezydenta nie może pozostać
bez konsekwencji !
Ten człowiek jest straszny jak on zastraszył to miasto.
Ludzie i Wy myślicie ze jak chodzi do kościoła to jest dobry człowiek ???
On ma diabła za skóra.
Prezydent to całe zło tego miasta.
Przeprowadziłem się do Piotrkowa z Poznania za moją miłością , cieszę się że oddając swój głos w referendum przeciw waszemu ,"dziwnemu" prezydentowi pomogę się go pozbyć.
Po wygranym referendum, nikt nie powie : jaki prezydent takie miasto. Tylko następny raz wybierajcie mądrze.
Panie Sokalski - PiS Pana wywalił z Domu Kultury a teraz się Pan im sprzedał. Wstyd. Piotrkowski Gowin
Dzisiaj w Radiu Piotrków kilka razy leciała wypowiedź jakiegoś pana który twierdził, że jest za referendum i odwołaniem prezydenta ponieważ kiedyś było go stać na weekendowy wyjazd z rodziną a teraz już nie. To wszystko wg niego to wina podwyżek ogrzewania. Panie. A chleb ci nie zdrożał? A mleko nie? A paliwo (zwłaszcza w grudniu) nie? Czy mięso i wędliny nie zdrożały? Czy ubrania są w tej samej cenie ? itd itd. Zdrożało wszystko, za co odpowiedzialność ponosi obecna władza czyli PiS. W chwili wybuchu wojny w Ukrainie w Polsce mieliśmy taką inflację jaką Niemcy mają teraz. Mamy 2 razy taką inflację jak strefa Euro. Za to wszystko odpowiada władza swoim bezmyślnym dodrukiem pustego pieniądza. I teraz najlepsze. Poprzez referendum pomożesz przejąć władzę w mieście właśnie PiS.
Referendum to już tylko formalność zwłaszcza po nowelizacji ustawy o referendum. Sejm 09.03.2023 przyjął nowelizację ustawy o referendum. Za przyjęciem noweli zagłosowało 232 posłów, 189 było przeciw, 29 wstrzymało się od głosu. Nowela zmienia zasady organizowania i przeprowadzania referendum lokalnego. Zakłada m.in. obniżenie progu ważności referendum z 30 na 15 proc. uprawnionych do głosowania.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!