Jak można trzymać psa 10 lat i później mu zrobić coś takiego. Tragedia biednej suczką oraz paraliż emocjonalny człowieka. Moralny upadek...
Sami straciliśmy takiego pieska przez chorobę. Do teraz boli. Ale Ciebie hu..u jakbym teraz spotkała to bym Cie za..bała. Mam nadzieje że to wszystko czytasz. O ile wogole umiesz. Bo w szkole cie chyba tylko kopać nauczyli głąbie.
zawsze lubiłam psy ale nie było mi dane obcować z nimi ,,na zawsze.Od 10 lat mam troje przyjaciol.Becze przy nich,podgladaja mnie jak jestem szczesliwa ,sa jak mam mało pieniędzy.Sa caly czas.A dreszcz mnie przeszywa jak patrza,jak do nich mowie bo mam wrazenie.............ze tylko nie umieja mowic.Jak przeczytałam tekst chciałam za...ć jak inni ale pobuczalam się,bo nie wyobrażam się w roli oprawcy gdy tyle mnie laczy ze zwierzakiem.Zwierzakiem czy ,,kudlatym człowiekiem,,?
Patrzcie kochani jak to jest, jak jakiś zwyrol tak potraktuje zwierzę to się wszyscy, słusznie z resztą oburzamy, a kiedy nawet na tej stronie mowa była o uśmiercaniu dzieci bezbronnych przed 24 tyg ich życia to juz takich jednoznacznych ocen moralnych nie bylo.. Jak to jest..gdyby dziecko bylo szczeniaczkiem ..
To samo mu zrobić tylko latem zakopać po szyję w ziemi a pusty łeb na słońce wystawić to szybko by zmądrzał.Wcześniej miałem dwa psy przybłędy głodne po polu chodziły wiec przygarnąłem oba i były u mnie długi czas aż padły ze starości ale do końca miały opiekę lekarza .Takie psy najbardziej potrafią się odwdzięczyć za pełną miskę i schronienie.
Ponoć okazane dobro dla drugiego czlowieka do nas wraca; mam nadzieję że okazane temu psiakowi zło takze wróci do bylego wlasciciela. Trzymaj sie piesku.
Strach pomyśleć co ta osoba mogłaby zrobić innemu człowiekowi, bo skoro tak potraktował/a psa to co może zrobić innemu człowiekowi?? Wg mnie za takie zachowanie wobec zwierząt powinno być bardzo srogo karane. Może 15 lat by komuś otworzyło oczy.....
Aż się boję pomyśleć, co to biedne zwierzę musiało znosić przez lata swojego życia... Ile cierpień musiała znieść a jeszcze "na deser" zaserwowano jej skazanie na śmierć w męczarniach. I jak ona ma znów zaufać?
A dla "właściciela" nie widzę innej kary jak potraktowanie w ten sam, jakże subtelny sposób.
http://wiadomosci.wp.pl/63-latek-z-lodzi-pobil-i-zakopal-zywcem-psa-6062773336319105a
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!