mieszkam na tej ulicy od lat i nigdy szczekanie psa mi nie przeszkadzalo, wrecz przeciwnie , zawsze sygnalizowalo, ze ktos sie kreci a taki dupek dopiero co zamieszkal zabil psa ,sasiedzi boja sie go
Nic nie usprawiedliwia zachowania mężczyzny, który strzelił do psa. To, że pies szczeka jest jego naturalnym odruchem, skrzywdzenie psa za szczekanie to tak jak skrzywdzenie człowieka za rozmawianie. Co do tej konkretnej sprawy, śmiem twierdzić, że mężczyzna zostanie skazany wyrokiem w zawieszeniu lub karą grzywny chyba, że już wcześniej dopuszczał się ona jakiś przestępstw.
Wreszcie jakaś mądra wypowiedź.Popieram! Pies jest po to aby szczekać. I tyle.
Pozdrawiam.
Pietrek – zapewniam, że nie jestem za tym aby wobec tego mężczyzny, czy wobec innych osób znęcających się nad zwierzętami wymierzać karę śmierci. Powiem więcej, w mojej ocenie obowiązujące kary za znęcanie się nad zwierzętami nie byłyby najgorsze gdyby były orzekane jako kary bezwzględnego pozbawienia wolności. Niestety aktualnie sądy wielokrotnie umarzają takie sprawy, działając na mocy poszczególnych przepisów kodeksu karnego i k.p.k. Dlatego według mnie kary za naruszenie ustawy o ochronie zwierząt powinny ulec zwiększeniu, nie mniej nierealne jest aby sankcje za naruszenie ww. przepisów wynosiły dożywocie czy choćby 25 lat pozbawienia wolności. W mojej ocenie wystarczające byłoby zwiększenie tychże sankcji do lat 5. W tej konkretnej sprawie (zastrzelonego psa) liczę, że Sąd wymierzy karę pozbawienia wolności, bez zawieszenia.
WECIE CZYTAM TO CO WIPISUJECIE I GŁOWA BOLI TA PSEŁDO PANI REDAKTOR !!!! POWINNA POZNAĆ TEŻ PRZYCZYNĘ ZACHOWANIA TEGO GOŚCIA BO KAŻDY MEDAL MA DWIE STRONY NIE WIECIE JAK NAPRAWDĘ BYŁO A JUŻ GOŚCIA SKAZALIŚCIE A CO TRYNKIEWICZ ZABIŁ TROJE DZIECI I 25 LAT DOSTAŁ A GOŚĆ Z WIATRÓWKI KTÓRA JEST OGÓLNIE DOSTĘPNA PSA TRAFIŁ I MIAŁ PECHA TO DOŻYWOCIE PUKNIJCIE SIĘ W GŁOWĘ !! A MOŻE A MOŻE WŁAŚCICIELE PSA NIE RAGOWALI NA JEGO PROŻBY ŻEBY PSA UCISZYLI BO UJADAŁ PO NOCY TO GO NASTRASZYĆ CHCIAŁ I MIAŁ PECHA! POMYŚCIE TROCHĘ A PUŻNIEJ WYROK WYDAJCIE BO TERAZ WSZYSCY OBROŃCY ZWIERZĄT SIĘ ZNALEŻLI A TE BEZDOMNE PSY WAŁĘSAJĄCE SKONT SIĘ BIORĄ MOŻE POZABIERAJCIE JE DO DOMU CO JAK TAK KOCHACIE ZWIERZAKI !!!!
Ada... błagam ogarnij jakiś słownik... po drugie sama zapoznaj się z tematem i przemyśl kilka spraw. W radiu wypowiadali się, że na życzenie sąsiada, Ci ludzie psa przenieśli na drugą stronę podwórka. Innym sąsiadom nie przeszkadzał. Jak Twoim zdaniem mieli uciszyć psa? Normalna jesteś? Bo słów brak. A nawet gdyby tego wszystkiego nie zrobili TO JAKIM PRAWEM FACET POZBAWIŁ ZWIERZAKA ŻYCIA? Bo szczekał i mu przeszkadzał? No puknij ty się w głowę. W takim razie jak mu będzie sąsiad np. koszący trawę przeszkadzał również będzie mógł z wiatrówki strzelać? Ada wróć do szkoły dziecko.
Przeczytałam wszystkie komentarze i rozbolała mnie głowa!!!!!!Dalibyście już spokój,nie znacie faceta to go nie osądzajcie,ja go znam i wiem,że jest dobrym człowiekiem a przede wszystkim życzliwym i służącym pomocą.A z tym strachem o dzieci to już paranoja!!!!!Jeden sąsiad mówi,że pies mu nie przeszkadzał a drugi odwrotnie tylko chyba nie miał odwagi zapukać do drzwi właściciela psa,bo ten to też z wyglądu taki sympatyczny jak ten jego pies.To fakt,że do wszystkiego trzeba się przyzwyczaić,ale właściciele psa też mają buzie niewyparzone i nie potrafią zrozumieć innych.Na szczęście ja mam w domu papugę,która śpiewa,,wlazł kotek na płotek,, jak jest za głośno to przykrywam klatkę kocem - bo nie lubię psów.Pozdrawiam wszystkich miłośników papug!!!
mieszkam w tej okolicy i nie dało się już wytrzymać z tym psem, noce nie przespane, wreście spokoj, ale co zrobiła właścicielka zabitego psa? - kupiła kolejnego, skladam gratulacje pani redaktor za stronniczość
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!