Najgłupszy nałóg. Zażycie każdej używki daje jakąś przyjemność, jedne na dłużej inne na krócej. A zauważyliście, że papierosy i ogólnie tytoń praktycznie od samego początku uzależnienia, wymuszając palenie tylko po to, by normalnie funkcjonować! Jak w ostatnim stadium uzależnienia przez substancje psychoaktywne! Paliłem siedemnaście lat lat i nie wyobrażałem sobie życia bez tego. Nie palę od lat dziesięciu i nigdy w życiu już nie zapalę.
Jeśli na świecie jest ponad miliard palaczy, a rocznie umiera "z powodu palenia" nieco ponad 7 milionów, to umiera znacznie mniej rocznie, niż by sugerowała przeciętna długość "aktywności" palacza. Ten miliard z okładem nijak ma się do tych siedmiu milionów. Wszak przeciętny palacz nie umiera w wieku 150 lat, a i palić też nie zaczyna jeszcze w becikach.
Tak, wiem, czepiam się.
A tak swoją drogą, określenie "światowa epidemia tytoniu" sugeruje, że to tytoń został dotknięty jakąś pandemią.
Zacznijmy od tego że obecne fajki to jeden wielki syf napakowany jakąś chemią. Kiedyś każde były inne a dzisiaj wszystko na jedno kopyto a cena jak za nie wiadomo jaki rarytas...
Jedno pewne,palisz smierdzisz.oprocz tego trujesz siebie i mnie i innych. Zaraz poleci fala hejtu.Nie wąchaj,zapal tez itd...Ludzie ,nigdy mnie to nie ciagnelo,wrecz przeciwnie przeszkadza.Probowalam owszem.To na tyle.Nie moge patrzec jak jedzie mami,tati w aucie ,szyby zamkniete i pali a tam z tylu dziecko.Tragedia.Jak widze luksusowe auta a w nich palacza,to noz sie w kieszeni otwiera.Moje dziecko - nastolatek po prostu jak poczuje dym,to mowi,ze to smrod! Do babć jak idzie ,to wraca i od razu wchodzi pod prysznic.Myje wszystko ,wlacznie z okularami.Niby nie pala przy nim ale smrod w chalupie strazny mają.
Ile osób umiera z powikłań związanych z nadmierną wagą? Więcej, ale o tym się nie Mówi
A ile osób rocznie umiera z powodu palenia marihuany? Dokładnie zero! Mimo to, tytoń wciąż to legalna używka, a marihuana zabójczy narkotyk..
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!