Moja odpowiedź: drogi Wychowawco, nie jesteśmy w szkole, żebym mówił Ci na "Pan", skoro Ty na tym forum piszesz mi "na Ty". Mam już ukończone 18 lat, więc również winienneś mi mówić "na Pan". Swoją drogą - w internecie przyjęła się forma bezpośrednia.
Ciekawe, który właściciel lokalu Cię sponsoruje... pewnie z Włodzimierzowa.
Bal studniówkowy dla młodzieży organizuje Komitet Studniówkowy złożony z rodziców, reprezentujących ogół rodziców uczniów klas trzecich. Jest to organ decyzyjny.[cytat]
Studniówka to niby, powtarzam niby impreza tylko uczniów.
Szkoda tylko,ze w II LO o wszystkim decyduje Szanowny Pan Dyrektor. To co on robi jest co najmniej żenujące. I ta cała chora atmosfera......
Doogi Uczniu,nie chodzi o formę Pan/Pani.Te same treści można przekazać bez "agresji", a na zarzuty trzeba mieć dowody.Kulturalnym trzeba być zawsze, nawet w "ukryciu".
Czytając te komentarze, czuję się zażenowana. Skoro portal epiotrkow.pl zdecydował się opublikować takie informacje powinien je najpierw rzetelnie sprawdzić. Z tego co wiem o kamerzyście decydowali UCZNIOWIE, wybrali najdroższa firme. O Dj również podjęli decyzję sami, liczyli się z kosztami, ale chcieli kogoś sprawdzonego, który pokazał swoje umiejętności na naszym półmetku. a cena naszej studniówki różni się tylko o 17zł w stosunku do I LO w Bełchatowie (ich cena - 450zł, nasza - 467 zł). W tej cenie zawiera się również opłata, która przeznaczamy n nasze śniadania maturalne (40 zł - przez wszystkie egzaminy, czyli do końca maja). Zainteresowani powinni skontaktować się z Komitetem Studniówkowym, skoro nie mieli na zebraniach wyjaśnionych tych kwestii (chodzi również o uczniów, którzy wybrali swoich przedstawicieli). Jeśli ktoś natomiast lubi spędzać czas na pisaniu głupot, to niech pisze indywidualnie na swój temat, a nie wypowiada się w imieniu wszystkich. Dziękujemy za popsucie nam naszej wspólnej zabawy tydzień przed nią. Tym SZTUCZNIE wywołanym problemem niekoniecznie musi żyć cały Piotrków.
Proponuję w przyszłym roku zorganizować studniówkę z pominięciem lobby restauratorów i nauczycieli.
Koniec eldorado i koniec sponsoringu, na który zrzucają się rodzice.
Jeśli już szanowne ciało pedagogiczne musi za darmo się najeść i zabawić - niech nie zmusza przy okazji do wynajmowania podstawionych knajp, ale pozwoli zrobić imprezę w szkole.
Jak na maturzystkę, uczennicę, masz bardzo dokładną (propagandową) wiedzę. Jedziesz całymi zdaniami, na pewno nie jesteś żadną maturzystką, ale nauczycielem/nauczycielką. Szkoda, że zapomniałaś (kimkolwiek jesteś), że wiele decyzji zapada pod przymusem dyrekcji. Poza tym - piszesz głupoty i SZTUCZNIE bronisz dyrekcji szkoły. Dodatkowo - wielu uczniów nie stać na formę balu, którą wymyśleliście. Powinniście się wstydzić! Na koniec - w jakim celu redakcja miałaby kontaktować się z Komitetem? Przecież i tak NIE UDOSTĘPNIACIE FAKTUR.
Pozdrawiam Panie Zbyszku.
W pełni popieram inicjatywę maturzystów! To ich impreza i mogą ją zrobić jak się im podoba !
Źli to nauczyciele którzy doprowadzili do tego, że (i) u uczniów przeważa rachunek ekonomiczny nad chęcią żeby w takim balu uczestniczyli nauczyciele (ii) spychają organizację balu poza szkołę - taka teraz moda ku uciesze restauratorów (iii) którzy manifestują swoje niezadowolenie - dlatego popieram uczniów, a nauczycielom pokazuję figę.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!