Na wstępie przepraszam wszystkich specjalistów od ortografii, ale mam uszkodzoną klawiaturę i nie mogę pisac poprawnie głoski "c" z kreseczką u góry.
Do rzeczy.
Jak widac, już brakuje chyba pomysłów prowodyrom do dalszego szykanowania (wcale nie tylko nauczycieli), więc czas na obiektywne podsumowania:
1. Jesteśmy przeciwko sponsorowaniu nauczycieli na studniówkach - po co było ich zapraszac? Po co ta cała farsa? Kosztem wielu uczniów. W tym miejscu pragnę Wam powiedziec, że macie smutek wielu uczniów i Rodziców na sumieniu i jesteście złymi ludźmi. Pewnie po was to spłynie.
2. Człowiek to taka świnia - która nie uszanuje niczego i nikogo (z całym szacunkiem dla tych niczemu nie winnych zwierząt). Jak jest zima - to Wam gorąco i ma byc ciepło. Jak jest lato - to za gorąco i ma byc zimno. Czytam wpisy, że macie teraz za złe nauczycielom, że prawdopodobnie przyjdą tylko na częśc oficjalną - żeby nie narażac uczniów na koszty. I co? Też źle - to czego w końcu chcecie? Konkretnie!
3. Staram się logicznie i obiektywnie myślec. Z drugiej strony Kochani uczniowie gdzie Wasze obiektywne zdanie w tej sprawie. Wasze i Waszych Rodziców. Użytkownik "Bulion" napisał, że 90% z Was nie ma ochoty bawi się z nauczycielami.
Jaka prawda nie wiem, ale uważam, że Wy Uczniowie dalibyście najlepszy dowód prawdy - jak? Nie wiem ile macie klas 4, 5,6 w każdej po 20-30 osób. Uśredniając 150 osób. Niech 2/3 ma dostęp do internetu. Wystarczyłoby, aby pojawiło się kilkadziesiąt wpisów z waszej strony, ale nie anonimowych tylko z podaniem klasy i cała prawda wyszłaby na jaw. Podobnie Wasi Rodzice działając w podobny sposób pozbawiliby prowodyrów żądnych sensacji tematu.
Kończąc życzę Wszystkim uczniom Waszej szkoły udanej studniówki. Nie dajcie jej sobie popsuc przez ludzi bez serca i sumienia, a wszystkim tym, którzy na tym forum uciekali się do tak podłych rzeczy jak kłamstwa i bezpodstawne oszczerstwa życzę spokojnych snów i aby śniły się Wam każdej nocy smutne twarze uczniów, nauczycieli i Rodziców.
Bądźcie na tyle miłosierni, że dajcie już im Wszystkim święty spokój.
Osoba życzliwa.
P.S. Tak dobrze się domyślacie - jestem
Nie przepraszaj, tylko zrezygnuj z MS Interner Explorera. Inne przeglądarki, jak np. Firefox sprawdzają pisownię na bieżąco i podkreślają błędy ortograficzne, sugerując poprawną pisownię.
Ortografii się nie czepiam - rozumiem, że na szkolnym komputerze wysiadła klawiatura. Cięcie kosztów - nie będzie nowej.
Sami sugerowali, że się wpraszają. Żyją w tradycji z poprzedniej epoki. Lubią pobiesiadować na koszt uczniów. Szczególnie udzielający się tutaj nauczyciele z 2-go LO [z żadnej innej szkoły nikt głosu nie podniósł]. Zatem - jak nie wiadomo o co chodzi, chodzi o...
Szczególnie piszący słowa, które zacytowałem. Faktycznie - nie potrafi rzeczowo rozmawiać i kurczowo trzyma się stołka.
Mam nadzieję, że dzisiaj dasz pan już spokój. Swoje podsumowania wsadź spisz na kartce i wsadź sobie w kieszeń - nikogo, prócz ciebie, to nie interesuje. Nie twoją rolą jest podsumowywać.
Problem w tym, że nauczyciel - piszący w godzinach pracy, na szkolnym komputerze - nie ma dostępu do innej przeglądarki.
Widzicie Rodzice za co płacimy nauczycielom - zamiast uczyć, rozpisują się na forach. Widać zacietrzewieni zwierzchnicy dołożyli nieco obowiązków...
A ja bym proponował wyłączenie skrótów klawiaturowych w programie ATI Catalyst (sterownik karty graficznej).
https://www.google.pl/search?client=opera&q=nie+pisze+%C4%87&sourceid=opera&ie=utf-8&oe=utf-8&channel=suggest
Te trzy ostatnie,poprzedzające mój,komentarze to naprawdę wołają o pomstę do nieba.I jak tu dziecko ma mieć szacunek do nauczyciela jeżeli rodzic je buntuje i nastawia.Gdybym była nauczycielką,tej lub innej szkoły,to na pewno nie przyszłabym na studniówkę,nie przyjęłabym żadnych kwiatów i nie udzieliłabym też korepetycji,bo miałabym wrażenie,że otaczają mnie ludzie dwulicowi.
Zastanawiające - w Tomaszowie da się zrobić 2-dniową imprezę za 560 zł, podczas gdy w Piotrkowie [we wiadomej szkole] 1-dniowa, bez muzyki na żywo, kosztuje 480. Co jest na rzeczy? Dlaczego tak bardzo - w komentarzach - oburzyło się tylko II LO. Zupełnie na marginesie, już dawno ktoś powiedział, że "tłumaczy się winny".
Cała prawda: na podstawie wpisów została wyłoniona "Ekipa Piotrków Shore MTV" - to oni są autorami większości wpisów na temat: jak zaoszczędzić 12 PLN na Balu Studniówkowym i jak obrazić Nauczycieli oraz zepsuć zbawę uczniom. Wszyscy zakwalifikowani mogą poszczycić się IQ poniżej 90. Głównie wszyscy "oburzeni".
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!