patrzeć tylko jak będzie wypadek na skrzyżowaniu jerozolimskiej z wojska polskiego (obok Biblioteki Miesjskiej), gdzie oczywiście też są wyłączone światła.. a uwierzcie cuda się tu dzieją.. mieszkam tu i czasami wolne ominąć to skrzyżowanie bo najnormalniej na świecie boję się innych "doskonałych" kierowców. Nie rozumiem jednego.. po jakiego robią tyle tych świateł, a później one nie chodzą? :/ po strasznym wypadku kolo Mc Donalds jakoś teraz światla chodzą ciągle. teraz na pozostałych skrzyżowaniach dopóki nie stanie się tragedia nie włączą tych świateł. ;/
Łomatko, następny oszołom, który ma problemy z czytaniem albo zrozumieniem słowa czytanego.
Jeszcze raz dla przypomnienia: http://www.znaki.pl/DziennikUstawNr220/Warunki_techniczne_umieszczania_znakow_drogowych.pdf
Znak STOP ma oznaczenie B-20.
Wyjaśnienie dla mało kumatych:
Rozwiązanie to wprowadzono, aby uniknąć niebezpiecznych sytuacji, kiedy kierowca samochodu na lewym pasie nie widzi znaku stojącego po prawej stronie, zasłoniętego np. przez ciężarówkę lub autobus.
Z jakiego słownika wziąłeś wyraz Łomatko?
Czy ten gość na zdjęciu musi tą łapą zakrywać przód maski tego volvo. Utrudnia to w znaczący sposób identyfikację.
Tu masz lepsze zdjęcia: http://piotrkowtrybunalski.naszemiasto.pl/artykul/871648,piotrkow-funkcjonariusz-na-sluzbie-ranny-zdjecia,id,t.html . Tam też nie widać tablicy rejestracyjnej. Jeżeli o to Ci chodzi, to była EP.
Piotrkowianin po EP jest kropka a gdzie kreska pod nią (i)?
jaki brakujacy znak jak tam stoi znak stop??? baba nie spojrzała i wyszło jak wyszło.
A możesz przeczytać to, co napisałem wczoraj o 10:11, czy to dla Ciebie za dużo?
Pytanie dotyczące skrzyżowania ul. Słowackiego i Zamenhofa: czy jadąc ul. Słowackiego od strony ul. Kostromskiej można na tym skrzyżowaniu skręcić w lewo:
?
Normalnie szok!
Jechałem dziś ul. Zamenhofa i co widzę? Pojawił się brakujący znak Stop po lewej stronie:
W sobotę jeszcze go nie było:
Ciekawe, czy ktoś beknie za ten brakujący znak, który był, według mnie główną przyczyną kwietniowego wypadku? Projektant i ktoś z UM, kto odebrał nieprawidłowo oznakowane skrzyżowanie.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!