Chyba niestety masz rację.
Przykład: sygnalizacja świetlna na skrzyżowaniu Al. gen. Sikorskiego z zachodnią obwodnicą (al. Concordii), która miała być akomodacyjna (czyli dawać zielony sygnał, tam gdzie jest ruch pojazdów), a nie jest. Sygnalizacja ta powinna działać tak jak np. sygnalizacja w Poniatowie na DK12 albo do niedawna w Wolborzu na DK8, gdzie na drodze głównej przez cały czas nadawany był sygnał zielony. Sygnał zielony dla dróg podporządkowanych pojawia się, kiedy tymi drogami do skrzyżowania dojeżdżają jakieś pojazdy. Tymczasem w Al. gen. Sikorskiego w środku nocy mamy czerwone światło, a w tym czasie zielone pali się dla nietoperzy lecących zachodnią obwodnicą.
Mieszkałem na Zamenhofa 2 lata i odkąd powstał Focus w godz popołudniowych nie dało się wyjechać nie czekając od 5 do 10 min czasami . MZDiK budując tam taką a nie inna sygnalizacje świetlną miało chyba na myśli aby jak najdłużej pozostawić nasza społeczność w Focusie .
A możesz go pokazać na tym zdjęciu:
http://www.epiotrkow.pl/multimedia/icon/2f412a9744fd5d7430a0384a1b1b4580.jpg? Ja widzę tam STOP przy ul. Zamenhofa i A-7 (Ustąp pierwszeństwa przejazdu) przy wyjeździe z parkingu na ul. Zamenhofa. Nie zmienia to faktu, że drugi znak STOP powinien stać po lewej stronie ul. Zamenhofa i to jego brak był, według mnie, główną przyczyną wypadku.
faktycznie nie ma znaku STOP Tam nie wiem kro znaki ustawiał jakiś idiota zapewne
naszą czyli czyją? waszą? wsiocką?powiatową?
Byłem na miejscu zdarzenia, policjantowi nic się nie stało, miał tylko zakrwawioną rękę a ponadto miał siłę, żeby jeszcze gdzieś zadzwonić. Co ciekawe na miejsce zdarzenia przyjechały na samym początku 3 samochody policyjne, dopiero później pogotowie. Prawdopodobnie zawiniła dziewczyna z volvo, yamaha policyjna całkowicie z przodu rozbita.
Dodam jeszcze, że to chyba wina nie działającej od ponad 3 miesięcy albo i dłużej sygnalizacji. Dopóki wszystko działało to nic się niebezpiecznego nie wydarzyło. Owszem, robiły się korki szczególnie na święta, kiedy to wieśniaki przyjeżdżali na focus. Sądzę, że należy się spodziewać kolejnych stłuczek dopóki ponownie nie zostanie uruchomiona sygnalizacja.
ciekawe, że jak tylko sygnalizacja świetlna nie działa w Piotrkowie, od razu są korki i kolizje. A może wiejsie ćwoki z miasta nie potrafią jeżdzić bez sygnalizacji, bo wsioki to raczej na wsiach nie mają świateł i jakoś wypadków dużo nie ma.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!