metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
goœć_ola ~goœć_ola (Gość)28.07.2022 15:06

Dajcie spokój z tymi podwyżkami ,kogo będzie na to stać.

101

123 ~123 (Gość)28.07.2022 20:49

Pan Rżanek za długo na stanowisku urzęduje taka prawda potrzebna zmiana jest i to natychmiastowa

121

al ~al (Gość)28.07.2022 11:22

Panie Rzanek , ile,ile Pan zarabia, chyba to trochę za dużo, ciepła posadka do emerytury i narzekanie że za mało.

262

łosioł ~łosioł (Gość)28.07.2022 23:24

Cytuję:
Nagle ktoś z dnia na dzień podnosi nam cenę energii o ponad 270 procent.

Te wzrosty cen energii są mocno zastanawiające. Mało tego - ceny prądu mają wzrastać dalej. Może mi ktoś bardziej światły wyjaśni fenomen tych wzrostów, bo ja jeno zwykły łosioł jestem. Jeszcze całkiem niedawno były czasy, kiedy cały prąd w Polsce powstawał ze spalania węgla. I był tani. Nastawiano w Polsce pierdylion wiatraków i zamontowano pierdyliony paneli fotowoltaicznych, które produkują prąd z darmowego światła i wiatru. Tak na chłopski rozum, to dzięki tym inwestycjom ceny energii elektrycznej powinny spadać, a nie wzrastać. To samo jest na Zachodzie - tam już nogami przebierają, bo Putin przykręcił kurek z gazem, i pomimo wielu pierdylionów wiatraków i paneli grozi im niedobór energii. Ktoś tu chyba jawnie robi ciemne masy w bambuko. I jak ma się to wszystko do wymuszonej wymiany samochodów spalinowych na elektryczne?
Według mojej teorii, to wszystko jest ukartowana akcja, a celem jest pozbawienie ludzi własności poprzez ciągły wzrost kosztów życia - wzrost cen energii rzutuje bezpośrednio na wzrost cen wszystkich pozostałych dóbr i usług. Wszystko zgodnie z Agendą 2030, Wielkim Resetem, czy jak tam zwał te plany globalistycznej szajki.
Ale może to tylko niepotrzebne obawy zwykłego łosła? Jak się dowiedziałem tutaj w dyskusji pod innym artykułem, ludzie chętnie za wszystko zapłacą więcej, byleby tylko nie rządziła Konfederacja. Póki co nie rządzi, więc zakładam, że większość chyba jest szczęśliwa, a jak ta większość nie będzie miała nic, to też będzie szczęśliwa, bo tak przecież obiecuje niejaki profesor Schwab. No to płaćcie i delektujcie się rychłym nadejściem zielonego komunizmu.

70

www ~www (Gość)28.07.2022 11:02

Woda powinna być za darmo, jej "wyprodukowanie" nic nie kosztuje!!! Wydobycie wody i uzdatnianie powinno być opłacane z naszych podatków. WODA ZA DARMO!!!

231

KonradP ~KonradP (Gość)28.07.2022 21:50

Panie prezesie Rżanek. Proszę mi tylko wyjaśnić w czym lepsza jest piotrkowska woda i piotrkowska oczyszczalnia? Woda w Piotrkowie kosztuje 4.32 netto. W gminie Wola Krzszt.2.76 BRUTTO! Ścieki w Piotrkowie to kwota 7.44 netto. Dla porównania Gmina Wola to stawka 4.05 BRUTTU. SKĄD TAKA RÓŻNICA? Kto ponosi winę za takie różnice? Złe zarządzanie czy prąd mamy słabszy a droższy? Szukamy dalszych przykładów? A może lepiej kupić wodę od Woli. Będzie z korzyścią dla wszystkich - oprócz zarządu...

212

jest źle ~jest źle (Gość)29.07.2022 11:46

Czym bardziej oszczędzamy wodę to cena za metr3 coraz droższa bo muszą mieć dla siebie na podwyżki na premie itp. Dawniej za 10m3 płaciliśmy tyle co teraz za 1m3...

91

dzwon ze spiżu ~dzwon ze spiżu (Gość)29.07.2022 11:52

Gdy się przyglądam wydajności pracy kucyków wodociągowych to szlag mnie trafia. Dlaczego kucyków? Gdy jest awaria przyjeżdża ich cały tabun i zamiast wziąć się do roboty pokucają wokół dziury i dotąd kucają aż wykucają ,że to nie ich awaria i niech kto inny naprawi - pomimo tego ,że z dziury capi jak z mu rzyń skiej chaty. To samo tyczy "pracowników" innych spółek komunalnych. Bez poważania dla kucyków .

101

arek ~arek (Gość)29.07.2022 12:47

Panie Rżanek , a co Pan zrobi gdy cena wody będzie nieosiągalna dla nas ,będziemy się myli w garstce wody ,skąd Pan weźmie fundusze na na Pana kosmiczne zarobki.

81

kamieńdopicia ~kamieńdopicia (Gość)28.07.2022 18:56

Rżanek musi ?uzdatnić wodę?. No to zacznij pan ją w końcu uzdatniać, a nie tylko kasować za owo rzekome uzdatnianie. Z kranów leci taki kit, że trzy napełnienia czajnika wystarczą na zrobienie niezłego kamienia. Instalacje w domu zakamienione. Co pan uzdatniasz?

201

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat