Węgiel drogi nawet bardzo drogi a nawet "chwilowo" niedostępny. Tak twierdzi ten krótki z Warszawy. Gaz drogi nawet bardzo drogi chwilowo dostępny. Teraz woda. Jest droga /ścieki/ będzie jeszcze droższa na razie dostępna. Za chwilę ogłoszą ,że światło uliczne będzie wyłączane ze względów jak wyżej. A nawet prąd jak przyjdzie do nas putinowska zima będzie w chałupach "częściowo" niedostępny- wyłączenia. Zaraz jeszcze śmieci. Nie wiem kto ogłosi .Pewnie ktoś i to niedługo. A więc jest dobrze ,jest dobrze ,ale nie najlepiej jest. Jak to śpiewa Grabowski.
Miasto paradoksów. Jeszcze kilka dni temu stawiane były kurtyny wodne, a pan Rżanek na pytanie pani Redaktor "kto zapłaci za wodę" odpowiadał "a ileż tej wody się zużyje..."
Dodam tylko, że cena wody jest jedną z najwyższych w regionie.
Bardzo się cieszę, że mam przydomową oczyszczalnię i starą studnię. Woda z wodociągu - tylko w domu, a podlewanie wodą ze starej studni. Ścieki bardzo ładnie się filtrują w oczyszczalni prawie za darmo (koszt instalacji + koszt tabletek z bakteriami + czyszczenie raz na 2-3 lata). Po 6 latach inwestycja się zwróciła.
Mieszkam na Zalesickiej i mam taką wodę w kranie że co drugi dzień muszę czajnik odkamieniac mimo używania dzbanka filtrującego. Rewelacja...
Mogliście nie budować mediateki a koszty wrzucić w wodę gaz na pomoc ale po co
Proszę przeanalizować koszty zatrudniania emerytów w spółkach samorządowych a także wymienne składy członków rad nadzorczych i ich pobory. Ręka rękę myje a raczej dobrze żywi. Czy Piotrków stać na takie koszty ?
o ile i ile wynoszą pobory zarządu ? może tam należy poszukać oszczędności ? czy tam panuje podobne podejście do obywateli ,,,,, jak władz miasta ,nam się należy a WY musicie zapłacić ?
Jak był radnym tez mowil ....ile będzie za czynsz ..dużo....dobrze ze go listonosz wygryzl
Spółka narzeka na ceny prądu. Co spółka zrobiła by zabezpieczyć się przed wysoką podwyżką?
Zgodnie z oświadczeniem majątkowym w roku 2021 pan prezes zarobił 255.328,07 zł, czyli nieco ponad 21 tysięcy na miesiąc. W roku 2020 było zaś 245.067.07 zł A są jeszcze panowie z rady rady nadzorczej, którzy też biorą kasę.
To ty Rzanek masz wynagrodzenie miesieczne ona 15tys z naszych wplad dla mnie to się na cięcia nienadajesz (przepraszam cieci)zrzut na Podolu w ulicy śsmrud niedoznisienia Panie prezydencie Chojniak ten pan już powinien odejść bo jest nieudacznik
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!