metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
raw ~raw (Gość)31.03.2014 21:07

Wcale was nie żałuje,jak było referendum trzeba było nie siedzieć w domu,tylko zrobić z tym dziadostwem porządek!A teraz niech łupie jak się da ciemnogród!!!!!

21

broda ~broda (Gość)31.03.2014 21:16

"ciekawe....." napisał(a):
skoro pan Rżanek wyjasnia ze na dwa miesiace zuzycie wody dla 3 osobowej rodziny tj; 18m to niech pokaze jak on to zrobi..

"PWiK" napisał(a):
powinno być 18m/3 na miesiąc!

Tak z ciekawości - to rzeczywiście jest nieścisłość. Kiedyś była norma ryczałtowa, 3 metry ciepłej i 6 metrów zimnej. Przy pięciu osobach płaciłem ryczałt za 45 metrów miesięcznie. Chyba na początku lat 90 zmniejszono tą normę o połowę i płaciłem za około 27 metrów. W 1993 założyłem liczniki i zużycie przeciętne przy 5 osobach wyszło 14 - 17 metrów na miesiąc. 3 metry wody miesięcznie na osobę to najbardziej prawdopodobna norma. Oczywiście spłuczka nie na max zużycie wody, prysznic nie wanna, automat, w kranach perlatory i można zaoszczędzić. Wychodzi 18 metrów na dwa miesiące. Zaznaczam, że na myciu nie oszczędzałem i nie oszczędzam

Komentarz był edytowany przez autora: 31.03.2014 21:20

20

duzy ~duzy (Gość)01.04.2014 18:06

A jednak w Bełchatowie nie podniesiono ceny wody i odbioru ścieków.
http://www.epiotrkow.pl/news/W-Belchatowie-nie-ma-podwyzki-cen-wody,18118

20

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat