W dupach im się poprzewracało. Do ruskich ich wysłać, tam niech się skarżą!!!
Wydawanie 3100 złotych miesięcznie na koszty utrzymania więźnia w sytuacji, gdy miliony obywateli tego kraju pracują za 1300-1500 złotych netto, jest oczywiście czymś skandalicznym. Ale sami osadzeni są ostatnimi osobami, do których powinniście mieć pretensje! To nie osadzeni organizują ten system, ani nie ustalają kosztów swojego pobytu! Miejcie pretensje do parlamentarzystów, którzy tworzą prawo i do prezydentów, którzy podpisywali ustawy. Odnoszę wrażenie, że obecny system kar nie ma za zadanie ani resocjalizacji, ani zniechęcania do popełniania przestępstw, a jedynie "tworzy miejsca pracy" dla służby więziennej, prokuratorów, sędziów, adwokatów itd. Ta patologia nie stworzyła się sama...
Ja mam połowę tego na rękę.Po opłatach zostają grosze i muszę myśleć co do gara wrzucić a takich surówki w zęby kolą.Na wolności menu większości z nich składało się z Pokusy,Tura i innych trunków krótko leżakujących a teraz wymagania jak w Hiltonie.Chleba i wody im dać.
bez kitu przez te surówki i ich nadmiar pierwszy raz na serio przestraszyłem się więźnia...bez pizzy nie ma życia!!!!!
Wziezniowie maja za dobrze. Do kaminiołomu do roboty !!! Jak im teraz zle. Niech sami zarobią ciężką praca na siebie, a nie my zwylkli zjadacze chleba co maja 1200zl wynagrodzenia jeszcze bykow utrzymujemy. Za duże prawa mają dobić pałami to by im się odechciało narzekać.
ja pracuje cały miesiąc i takiej kasy nie mam bo niby takie są realia o kolo siedzi za własną głupotę i ma wszystko i jeszcze mu obiad nie pasuje a to za dużo albo mało a do łopaty i wtedy miskę zupy z suchym chlebem. A ile wydaje się na dziecko w domu dziecka które przez dorosłych cierpi i ono wyboru nie miało
I bardzo dobrze,to nie jest hotel,tylko więzienie ma być źle,a i tak wielu z osadzonych ma tam lepsze warunki niż w domu ! Wielu z nich nie ma ciepłej wody,ogrzewania,komputera,a nawet telewizora,bo na wszystko trzeba zapracować!
Puknijcie sie w łeb. Czy przypadkiem w Piotrkowie to nie jest areszt śledczy a nie zakład karny?
areszt śledczy". Do jednostki tej trafiają osoby tymczasowo zatrzymane, a więc osoby podejrzane o popełnienie danego przestępstwa, czyli takie, w stosunku do których dopiero wszczęto postępowanie karne. Znaczna część z nich zostanie uniewinniona a wy byście ich kamieniowali.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!