Ciekawi mnie czy władze miasta mają całościowy plan robót potrzebnych do wykonania na tym osiedlu czy tylko wykonują prace dorywczo. Wierzeje to teren przy lesie i zbiorniku Bugaj. Czyli samo to już sugeruje, że teren ten powinien być wykorzystany pod rekreacje i wypoczynek, bo przecież przyjeżdżają tu mieszkańcy z całego miasta. Tymczasem na osiedlu nie ma ani jednej ścieżki rowerowej, ścieżki zdrowia, górki saneczkowej ani porządnego placu zabaw. My jako mieszkańcy płacimy podatki bezpośrednio do budżetu miasta. Ci, którym została wybudowana droga musieli partycypować w kosztach jej budowy czyli też zasilili budżet miasta. Dziwię się, że radni z tego osiedla (M.Konieczko, M.Błaszczyński, K.Czechowska, Ziółkowska) niewiele dla poprawy warunków życia mieszkańców, którzy ich wybrali robią. Przebudowa tzw. pętli Panie Bąkowicz, będzie wykonywana w ramach budżetu obywatelskiego a nie z inicjatywy władz miasta. Jeżeli jak Pan twierdzi tak dużo prac jest wykonywanych na tym osiedlu a mimo to mieszkańcy jakoś tego nie odczuli, tzn., że przez lata nic na tym osiedlu nie było robione. Słusznie napisał ktoś, że w cywilizowanym świecie najpierw zbroi się teren a potem sprzedaje działki pod budownictwo jednorodzinne. Pieniądze ze sprzedaży działek również zasilają budżet miasta. Uważam, że brakuje na osiedlu jakiegoś dużego sklepu dobrze zaopatrzonego, takiego spożywczo-przemysłowego. Nie jestem przekonany czy przydałoby się przedszkole lub żłobek ale na pewno potrzebna jest świetlica. KONIECZNY jest całościowy projekt zagospodarowania terenów wokół Bugaja. Może WFOŚiGW powinien w tym uczestniczyć? Na koniec taka uwaga. Jeśli radni niewiele robią dla osiedla, to po co nam tacy radni.
Zgadzam się z niektórymi tu osobami na wierzejach oprócz podstawowych inwestycji takich jak Budowa ulic, chodników. Powinno być chociaż przedszkole i apteka. Osoby które mają samochodu nie odczuwają tak tego że na tym osiedlu nie ma przedszkola czy apteki. Dlaczego dzieci osób które nie mają samochodu mają na tym cierpieć. Rodzice muszą budzić wcześnie rano dzieci aby zdarzyć naszykować i zaprowadzić do przedszkola. Nie raz widziałam mamy wręcz "ciągnące" niewyspane dziecko na przystanek by odwieść malucha do przedszkola. Co do placu zabaw niby jest ale nawet bym nie puściła 8-letniego dziecka na ten plac zabaw gdyż jest na nim niebezpiecznie. Prawie wszystkie elementy placu zabaw są metalowe za dodatek nawierzchnia jest pokryta kamykani którymi starsze dzieci się obrzucają nawet mój chrześniak raz dostał takim kamykiem w głowę ale na szczęście się nic nie stało. Po za tym ławki są powyrywane, często są porozbijane lub pozostawione butelki po alkocholach. Zdarzało się tak że pan który w pobliżu ma konie wyprowadza je właśnie na trawę zaraz obok placu zabaw a właściwie na jego teren. Nawet nie chce myśleć co by było gdyby dziecko kawałek podeszło a koń by zaatakował. Zróbcie coś z tym bo naprawdę kiedyś dojdzie do tragedii
WIERZEJE TO CZARNA DZIURA NA TEJ WSI , od lat pozostawiona sama sobie, syf b i u. Najbardziej żałosne jest to iż to na Wierzejach mieszka Pan Błaszczyński wieloletni radny i przewodniczący RM Piotrkowa T i Pan M. Konieczko wieloletni Dyrektor Szpitala i wieloletni radny Piotrkowski i inni uważający się za cudownych włodarzy tego miasta. Natomiast drogi i infrastruktura jest lepsza w Mysiokach gm, Wola K a niżeli na ulicy Jeziornej głównej ulicy osiedla. Chodnik tylko do kościoła aby Pan Marian mógł chodzić na spotkania z mieszkańcami w Kościele i na wybory na zakrystie!! OTT TO NASZA SYPIALNIA! i dziura aż żałość ściska!! To jest żałosne jak wam nie wstyd tyle lat!!!
żadnych dyskontów typu lidl ,biedronka , gino,czy aldi same lichwiarskie dziury, żabka mały wybór , abc drożyzna , pss przeterminowane towar i smród - zadałem pytanie radnej kiedy powstanie jakikolwiek dyskont ,usłyszałem odpowiedź ludzie mają samochody i mogą robić zakupy w centrum piotrkowa a ja pytam - co mam powiedzieć mojej 86 letniej matce i wielu innym starszym osobą na wierzejach opuszczonych przez prezydenta i włodarzy tego miasta wybory już wkrótce ale ludzie mają krótką pamięć.
Panie Bąkiewicz budowanie ulic czy kanalizacji winno odbyć się przed sprzedażą działek a nie jak już się mieszka. Żadna łasa Urzędu Miasta. Trawy latem są nie koszone. A podatki płacimy. Coraz wyższe.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!