Taki "eksperyment" robiłem już w latach 90-tych ub. wieku. Po trzech miesiącach palenia tym przewód kominowy był w stanie agonalnym. Duża zawartość siarki i wilgoci. Państwo polskie już po raz kolejny przestaje panować nad tym chaosem ,który samo stworzyło. Bo dopuszczenie do tego żeby węgla kamiennego nie można było swobodnie kupić /a jeśli to już spekulacyjnych cenach/ to już .....kryminał.
Czuć w powietrzu wybory. W tym roku smog będzie odwołany, tv będzie mówić tylko o gęstych mgłach nad miastami.
Sasin powinien być pozbawiony wszelkich stanowisk, całego majątku i emerytury. Do końca życia powinien żyć w biedzie z renty socjalnej
Palcie, czym chcecie, tylko pamiętajcie, że zapłacicie za to zdrowiem swoim, swoich dzieci i innych ludzi.
Tym co palą węglem brunatnym w domu życzę na święta aby wam te piece powysiadały, kopciuchy wy jedne.
Ja tam na zime spuściłem wode z grzejników bo i tak wiecznie w pracy jestem po 16h z przymuszonej woli!
Palenie węglem brunatnym to nie jest dobry pomysł. Że względu na duże ilości siarki piec i komin długo nie wytrzyma.
Najpierw tępią wszelkimi sposobami węgiel kamienny, pod pretekstem "ekologii". Potem pozwalają palić brunatnym, żeby się masy wyborcze za mocno nie zdenerwowały. Czyż to nie schizofrenia? Okazuje się, że "ekologia" w obliczu społecznych rozruchów przestaje być ważna. To w końcu jest ważna, czy nie?! Od dawna tłumaczę, że ta cała "ekologia", to pic na wodę, fotomontaż. Liczy się tylko kasa i władza (pod pretekstem "ekologii" można zakazywać wielu rzeczy i doić plebs specjalnymi podatkami!), a "ekologia" i "ratowanie planety" to tylko pretekst dla uzasadnienia grabieży i zamordyzmu.
Węgiel brunatny nie jest dedykowany do pieców domowych z prostego powodu: zawiera znacznie mniej węgla, niż kamienny (ok. 70%), kilkakrotnie więcej siarki (nawet do 4%) i dużo więcej wilgoci. Kominy domowe nie mają ani filtrów cząstek stałych, ani instalacji odsiarczania spalin - to wszystko wylatuje do atmosfery.
Systematyczne niszczenie górnictwa węgla kamiennego w Polsce to zbrodnia i sabotaż gospodarczy - a politycy za to odpowiedzialni są ciągle wybierani! Czy ludzie w tym nieszczęsnym kraju naprawdę nie rozumieją, co się dzieje i o co w tym wszystkim chodzi? Eurokołchozowe obietnice i mrzonki przesłoniły co niektórym zdrowy rozsądek. Może niektórzy nie są w stanie dostrzec minusów bycia częścią eurokołchozu, bo przecież nikt nie ustawia wielkich granatowych tablic z informacjami typu: "Tu była cukrownia. Została zlikwidowana zgodnie z polityką UE nakładającą limity na produkcję cukru.", "Tutaj działała kopalnia. Została zlikwidowana na polecenie UE w imię ideologii walki z globalnym ociepleniem.".
A ceny węgla kamiennego to zwykła hochsztaplerka, bo kopalnie za tonę węgla dostawały bodajże około 300 złotych. Ale tak ma być: ma być drogo, aby osiągnąć założone chore cele. A może głównym źródłem dochodów Europy ma być w przyszłości turystyka? Chińczycy będą masowo przyjeżdżać, żeby zobaczyć na żywo skansen po dawnej rządzącej światem cywilizacji?
Palić można tylko pamiętać trzeba o wkładach kwasowych w kominach bez zabezpieczenia komina szlak go trafi zostanie sam gruz. To obecny rząd odpowiada za brak węgla brak możliwości kupienia drzewa w lasach państwowych
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!