metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
wiesniak ~wiesniak (Gość)27.10.2022 12:08

Ciekawe czym pali Prezes.

106

Łomatuchno ~Łomatuchno (Gość)28.10.2022 12:57

Co wy tam palicie Stopczyk? Ja? Brunatny. Ale jak Pan major woli, to Franz ma pellet.

50

emeryt ~emeryt (Gość)29.10.2022 21:07

Ja pamietam jak bylem dzieckiem to sie palilo torfem weglem brunatnym i jakos niepamietam zeby komus szkodzilo.Wnerwia mnie tylko jak co jakis czas pokazuja wtelewizji ze ktos sie zatrul czadem .W Angli nikt niedostanie pozwolenia na uzytkowanie mieszkania jak niebedzie mial czujnka.Ile jeszcze musi umzec ludzi aby u nas taki przepis wprowadzili.Pewno musial by sie zatruc Tusk lub Kaczynski.

20

abcde ~abcde (Gość)27.10.2022 21:10

Tu https://deccoria.pl/artykuly/artykuly/wegiel-brunatny-znow-w-sprzedazy-jaka-jest-roznica-miedzy-weglem-brunatnym-a-kamiennym-czy-warto-go-kupowac-5-11851 jest dobrze opisane, jakie parametry ma węgiel brunatny. Trzeba go spalić ok. 3 razy więcej niż kamiennego aby uzyskać tę samą ilość ciepła. Szczególnie węgiel z Bełchatowa jest niskiej jakości, dlatego jest dużo tańszy niż z Turowa. Zapewne po zimie kiedy się paliło węglem brunatnym, piec, komin szlag trafi.

43

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat