metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
lew ~lew (Gość)03.06.2011 08:14

lewica przegrywa ,bo się nie sprzeciwia takim inwestycją ,a hasło JPII otwiera wszystkie dzwi , zmieńmy nazwę miasta naJPII -będziemy pierwsi kraju

00

na marginesie ~na marginesie (Gość)03.06.2011 08:20

drodzy mieszkańcy dzielnicy- sprawdźcie jak głosowali radni z Waszego obwodu-będziecie mieć wskazówkę na kogo głosować (a na kogo nie0 w następnych wyborach.
Co z tego że "pokrzyczycie" na forum- idźcie do radnych, którzy Was w tej Radzie Miasta reprezentują

00

motyl ~motyl (Gość)03.06.2011 09:01

Cytuję:
Kuria w Łodzi posiada już decyzję o warunkach zabudowy dla inwestycji.

Jeśli to jest prawda to musi się tym bezwzględnie zająć prokurator. Nie można zgodnie z prawem wydać warunków zabudowy podmiotowi, który nie jest właścicielem działki.
Panie radny Dziemdziora, zgłoś to do prokuratury, jako mój przedstawiciel wymagam tego od Ciebie.

00

z modrzewskiego ~z modrzewskiego (Gość)03.06.2011 09:06

Czas sprzedać mieszkanie, póki nie straci na wartości i wynieść się z rodziną do Bełchatowa.

00

Tytus ~Tytus (Gość)03.06.2011 09:16

A miało być tak pięknie, w dolinie rzeczki miał być Park Modrzewskiego. Wyszło jak zawsze. Z Parku nici i blok na bloku. Skandal żeby na tak duże osiedle nie było prawdziwego Parku. Widać jak się w naszym mieście robi politykę. Do tej pory wiedziałem że poprzez minibusy i ich legalizację, teraz jeszcze poprzez kościół, pięknie.

00

olo ~olo (Gość)03.06.2011 09:18

"Tytus" napisał(a):
A miało być tak pięknie, w dolinie rzeczki miał być Park Modrzewskiego. Wyszło jak zawsze. Z Parku nici i blok na bloku. Skandal żeby na tak duże osiedle nie było prawdziwego Parku. Widać jak się w naszym mieście robi politykę. Do tej pory wiedziałem że poprzez minibusy i ich legalizację, teraz jeszcze poprzez kościół, pięknie.

Jest zbyt dużo protestów, może jednak da się coś z tym zrobić?

00

Irbis ~Irbis (Gość)03.06.2011 09:26

"Inaczej niż przy pozwoleniu na budowę, do ustalenia warunków zabudowy nie jest niezbędne posiadanie przez wnioskującego praw do nieruchomości. Decyzja sama w sobie nie rodzi prawa do terenu, ani nie narusza prawa własności. O ustalenie warunków zabudowy dla dowolnego terenu może zatem wystąpić każdy."
- Tyle mówi prawo. Ale stanowczo brak w tej sprawie opinii społecznej.

00

komentator ~komentator (Gość)03.06.2011 09:27

Jest za dużo protestów? Jakich protestów? Masz na myśli ujadanie na forum? To chyba trochę za mało. Jeszcze nikt oficjalnie nie zaprotestował. Jeśli ludzie z Modrzewskiego i okolicy się nie zmobilizują, to wybudują ten kościół i tyle.

00

motyl ~motyl (Gość)03.06.2011 09:46

"Irbis" napisał(a):
Inaczej niż przy pozwoleniu na budowę, do ustalenia warunków zabudowy nie jest niezbędne posiadanie przez wnioskującego praw do nieruchomości

fakt, mój bład. Trochę to dziwne, bo na mocy tych przepisów mogę wystąpić o warunki zabudowy dowolnej działki....
A czy ktoś może podać o którą dokładnie działkę chodzi? Bo Modrzewskiego jest dość długa. Który numer tej działki?

Komentarz był edytowany przez autora: 03.06.2011 09:59

00

wirtuś ~wirtuś (Gość)03.06.2011 10:05

NIE CHCEMY KOŚCIOŁA

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat