za stawkę zywieniową 12zł jestem w stanie wyliczyć
WYLICZANKA - 12zl stawka dzienna w przeliczeniu na 1 os
Obiad – 10dkg schabu po 15z/kg = 1,5zł
Tłuszcz do smażenia ok. 0,2 zł
1/3 kilograma ziemniaków 0,3 zł
1/2 marchewki, 20dkg kapusty i ¼ jabłko na surówkę - wszystko 2zł,
Zupa warzywna – ok. 2zł
owoce na kompot dla 1os – 0,5 zł
Śniadanie - pieczywo:1 cała bułka 0.5 gr
4 plasterki dobrej szynki – ok. 5 dkg – 1zł
1/8 kostki masła najdroższego – 1zł
Owoc np. kiwi 1zł
Kolacja
1 cała bułka 0.5 gr
4 plasterki dobrego sera żółtego - ok.0,5 kg – 1zł
1/8 kostki masła – 0,4zł
Owoc np. jabłko 0.2 zł
…………………………………………………………………………..
Śmieszy mnie co to jest napisane o szpitalu w belchstowie... Jak np na kolacje dają 2 kropki chleba masło i jedna zimna parówkę
W więzieniu chyba lepsze żarcie bo same grubasy tam pracują .Jak oni testy zaliczają ??
Najlepsze w haeringu pewnie ale ...
W "pierdlu" stawka jest na 100% ze dwie dychy na łebka i jest kilkanaście diet i codziennie mięso lub kiełbasa - prawa człowieka obowiązują! Pacjent to nie człowiek - to tylko "procedura"!
Łukasz MoszczenicA chyba jeszcze nie jadłeś starych ziemniaków w szpitalu skoro tak piszesz.
Leżę na Rakowskiej,już długo bo jestem połamany i czegoś takiego jak na zdjęciu jeszcze nie dostałem. W innym szpitalu jedzenie nie było lepsze, za to podejscie do pacjenta dużo gorsze.
W SSW nie ma tragedii ludzie szpital to nie hotel pięcio gwiazdkowy. Leżałem trzy tygodnie żyję na tej diecie a zupy pyszne może drugie danie nie zawsze trafione w gust.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!