W więzieniu chyba lepsze żarcie bo same grubasy tam pracują .Jak oni testy zaliczają ??
Najlepsze w haeringu pewnie ale ...
Śmieszy mnie co to jest napisane o szpitalu w belchstowie... Jak np na kolacje dają 2 kropki chleba masło i jedna zimna parówkę
za stawkę zywieniową 12zł jestem w stanie wyliczyć
WYLICZANKA - 12zl stawka dzienna w przeliczeniu na 1 os
Obiad – 10dkg schabu po 15z/kg = 1,5zł
Tłuszcz do smażenia ok. 0,2 zł
1/3 kilograma ziemniaków 0,3 zł
1/2 marchewki, 20dkg kapusty i ¼ jabłko na surówkę - wszystko 2zł,
Zupa warzywna – ok. 2zł
owoce na kompot dla 1os – 0,5 zł
Śniadanie - pieczywo:1 cała bułka 0.5 gr
4 plasterki dobrej szynki – ok. 5 dkg – 1zł
1/8 kostki masła najdroższego – 1zł
Owoc np. kiwi 1zł
Kolacja
1 cała bułka 0.5 gr
4 plasterki dobrego sera żółtego - ok.0,5 kg – 1zł
1/8 kostki masła – 0,4zł
Owoc np. jabłko 0.2 zł
…………………………………………………………………………..
Niestety szpital przy ul. Rakowskiej odstaje mocno od innych placówek. Przecież ten szpital wykupuje usługi w innych szpitalach(byłego woj. piotrkowskiego).
Inni się rozwijają a nasza opieka zdrowotna się cofa.
Dzisiaj lepiej jest iść na rok do więzienia niż na 3 miesiące do szpitala. Badania od ręki, żarcie super i czego chcieć więcej? I oczywiście to wszystko za pieniążki podatników! A ty zwykły człowieczku po 30 latach pracy i płacenia składek jesteś nikim, nikogo nie interesuje że fortunę ci przez te lata zabrali a do specjalisty pół roku albo i rok czekaj, no chyba że posmarujesz dobrze na "prywacie" to za kilka dni termin na oddziale się znajdzie!
szpital to nie restauracja czy jadłodajnia, do szpitala idzie się leczyć a nie nażreć choremu człowiekowi nie jest potrzebna taka ilość kalorii jak zdrowemu człowiekowi który pracuje a nie wyleguje się na wyże, nie raz byłem chory bardziej i mniej i nieraz Mama starała się zrobić coś dobrego bym zjadł a nie raz nie mogłem nie miałem apetytu z powodu choroby, myślę że nawet jak by nie było jedzenia w szpitalu nic by się nie stało każdy ma rodzinę którzy coś przyniosą a jeśli jest ktoś bezdomny to szpital zgłasza to mopsu i ma organizowany posiłek z jadłodajni dla bezdomnych
Co to jest catering? (dla szpitali itp. oczywiście)
Byle szybciej, byle taniej, byle co.
A własna kuchnia?
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!