Ja pamiętam jak sam dzwoniłem do Psiarni i też mnie na dyżurce zbyli jak śmiecia, więc od tego czasu mam w poważaniu "ubecję" i jakby coś złego się działo to nie zamierzam reagować z powodu złego doświadczenia durnia na psiarni.
a tyle sie czyta jaka to policja jest wspaniała bo znalazła u kogoś 0,0000...003 g suszu roślinnego.. :D:D chyba posiadacze kpią z nich i sami sie ujawniają... Żenada
miałem podobną sytuację. Zgłosiłem włamanie do mieszkania, które znajduję się rzut beretem od komendy. Zdążyłem dojechać z Bronisławowa do Piotrkowa, samochodem, który nie rozpędza się powyżej 90 km/h. Byłem na miejscu przed policjantami... Kilkukrotne wizyty na komendzie w różnych sprawach przyprawiały mnie o mdłości. To mniej więcej tak wygląda jak sytuacja w szpitalach. Człowiek się czuje bezradny. Jeśli chce się zgłosić na miejscu szkodę to na policjanta można czekać długimi godzinami. Pewnie do toalety wychodzą do domu bo na komisariacie brakuje papieru toaletowego. To jest kpina z ludzi. Oczywiście odpowiedzialni są za to ludzie na szczytach hierarchii i lewe prawo, bo zwykły policjant to raczej nic nie może - co widać gołym okiem. Podobno komendant chodzi wkur... jak ma zbyt dużo zgłoszeń i psuje mu się statystykę. Policjanci u nas na komendzie są w stanie manipulować poszkodowanymi tak, by zgłaszali wykroczenia a nie przestępstwa - wszystko dla dobrego imienia komendanta, który pilnuje słupków.
W każdym razie nie czuje się bezpiecznie wiedząc, to co się dzieje. Myślę, że nasza komenda to nie odosobniony przypadek. Tak jest w całym kraju
Czy do przyjmowania takich zgłoszeń na pewno potrzebny jest policjant?
Taka pracę może wykonywać nawet osoba niepełnosprawna, tak na zdrowy rozsądek ta pani w okienku powinna dawać zainteresowanym formularz zgłoszenia a po jego odebraniu poświadczenie złożenia zgłoszenia!
miałem identyczną sytuację, dwa dni się plątałem i machnałem ręką...
No coż policjanci pewnie w tym czasie siedzieli gdzieś w krzakach i łapali "przestępców" którzy jadą o 10 km/h za szybko.... Panie i Panowie Policjanci wasze pensje wypłacane są z naszych podatków..... Pamiętacie czasem o tym?
Kradzież tablic dla Policji to błahostka,ale jazda bez tablic to wykroczenie,a może przestępstwo.POLICJA ma wykonać do końca roku normę mandatów ,a nie zawracać sobie głowę tablicami.Na przyszły raz dzwoń,że widzisz jak palą maryhe-za pięć minut będą.
Ludzie, wypowiadacie się tutaj krytykując a nie macie pojęcia o rzeczywistości. Na dyżurze jest jeden policjant, jeśli np pojechał gdzieś robić oględziny miejsca zdarzenia np. włamania do mieszkania to zejdzie mu tam ze 3-4 godziny. A to on jest od przyjmowania zgłoszeń m.in. kradzieży tablic rejestracyjnych. Pani na recepcji to pracownik cywilny i nie ma do tego uprawnień. Dyżurny który odbiera telefony tym bardziej. Policjanci z patroli interwencyjnych są od tego by działać jak jest bezpośrednie zagrożenie. Sytuacja taka, że trzech dresów bije człowieka a patrol nie pojedzie bo akurat pisze długi protokół dotyczący kradzieży tablicy rejestracyjnej - wówczas mielibyście pole do popisu pisania głupot. Dlatego od przyjmowania takich zgłoszeń jest policjant wydziału dochodzeniowo-śledczego, który aktualnie ma dyżur. Takie realia, takie przepisy, paragrafy, rozporządzenia.
P.S.do Pana piszącego o "psiarni". Skoro takie podejście do sprawy to proszę tej "psiarni" głowy nie zawracać i nie dzwonić do niej.
Czy wy nie rozumiecie, że procedury to wymyślają nasi rządzący a policjanci muszą się ich trzymać i ich przestrzegać? Tak ciężko na to wpaść? Pewnie, lepiej to ponarzekać i krytykować...
Jakiś czas temu miałem okazje być świadkiem wypadku z udziałem ewidentnie pijanego kierowcy, i jednocześnie na mnie spadła przyjemność poinformowania naszych dzielnych funkcjonariuszy o zdarzeniu. Dodzwonić pod numer 997 udało mi się za 4 (tak, czwartym!) razem, wcześniej nikt nie raczył podnieść słuchawki...
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!