metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
gość ~gość (Gość)19.10.2019 10:06

Jednym słowem znów chodzi o kasę.Schowany policjant wiadomo że więcej zarobi.Ciekaw jestem kiedy zakażą używania cb.

62

dyrdymał ~dyrdymał (Gość)19.10.2019 10:30

Chciałbym jeszcze dopisać że tylko kwestią czasu jest, iż podczas kontroli drogowej policjant będzie miał obowiązek sprawdzić czy pasażerka w pojeżdzie, to na pewno żona kierowcy, czy przypadkiem nie i jeżeli to nie żona, to będzie mał prawny obowiązek poinformować odpowiedną służbę i instancję o zaistniałym procederze.

206

AndrzejKoreczek ~AndrzejKoreczek (Gość)19.10.2019 11:27

A i tak jest mało policjantów w piotrkowskim RD, a do tego się wyzbywają...

50

gość ~gość (Gość)19.10.2019 12:08

Ręce na kierownicy wiąże się z możliwością okazania prawa jazdy! No chyba że będę je miał w zębach! ????

62

Bolek ~Bolek (Gość)19.10.2019 12:34

Żałosne Państwo Policyjne, jeszcze niech pisowce uchwalą aby przechodzić obok patrolu z rękoma za głową i krokiem defiladowym, żałosny ciemnogród Macierewicza, najpierw przeczytajcie ze zrozumieniem co uchwalono, a później proszę pisać posty!

152

j. ~j. (Gość)19.10.2019 13:14

No, to producenci kasków dla rowerzystów mają chyba odpowiednio wpływowe lobby, bo chyba trzeba być bardzo naiwnym, żeby wierzyć, iż chodzi tu o bezpieczeństwo tych rowerzystów. Od pół wieku jeżdżę na rowerze, nigdy nie używałem kasku, nigdy też nie uderzyłem się w głowę w związku z jadą na rowerze, a teraz... jakoś mi się po tej informacji odechciało jazdy na rowerze. Nie dam zarobić producentom kasków i tyle! Zresztą.... niektórzy wrzeszczą: zaaaakaz pedałooooowania, to może już trzeba sobie z tym pedałowaniem (na dodatek w kasku!) dać spokój...

72

.gość ~.gość (Gość)19.10.2019 11:10

Jazda w kasku na rowerze jest obowiązkowa w kilku krajach na świecie (Australia, Nowa Zelandia, kilka stanów USA i Kanady oraz podobno na Malcie). Nawet w Holandii, gdzie jest więcej rowerów niż mieszkańców, jazda w kasku jest zalecana nie obowiązkowa.Czy aby na pewno taki przepis wejdzie? (przyznam, że nie czytałem aktu prawnego)

82

mom ~mom (Gość)19.10.2019 10:00

Tak z ciekawości - co z cwaniakami wykorzystującymi uprawnienia jazdy na "suwak" bo jest to plaga. Jeden przestrzegał i będzie przestrzegał a drugi cwaniaczył i będzie cwaniaczył. Brak uregulowań prawnych .............

76

jurysta ~jurysta (Gość)19.10.2019 15:10

Jeśli chodzi o ścisłość to korytarz życia i jazdę na suwak reguluje ustawa o zmianie ustawy – Prawo o ruchu drogowym, którą 17 października zaakceptował senat. Prezydent ma 21 dni na podpisanie, a następnie musi być opublikowana w Dzienniku Ustaw, a wejdzie w życie po upływie 14 dni po publikacji, czyli raczej nie będzie to 7 listopada, tylko nieco później. Natomiast 7-go wchodzą przepisy ustawy opublikowanej 7 sierpnia, która wchodzi w życie po upływie 3 m-cy od dnia ogłoszenia, czyli właśnie 7 listopada i tam jest mowa o sprawdzaniu stanu licznika. Kaski dla rowerzystów i apteczki, to chyba jakieś projekty, które będą ewentualnie rozpatrywane w nowej kadencji sejmu i nie wiadomo kiedy i czy w ogóle wejdą w życie.

50

gość ~gość (Gość)19.10.2019 15:12

Na suwak zaraz kasa bendzie z odszkodowania ha braw i dzięki

30

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat