Pyszne!
O której godzinie jest otwarcie? Mam w planach zrobienie wideo-realcji na yt...
Wszystko pięknie wyglądało wczoraj, ale dziś taplające się dziesiątki dzieciaków (nawet z mamuśkami), pan z jamniczkiem a feeee... Chyba nie takie powinno być przeznaczenie fontanny w centrum miasta! Jak dla mnie to już w krótkim czasie znów będziemy mieli powtórkę z rozrywki czyli sadzawkę na ul. Słowackiego!
Dlatego identycznej fontanny w Łodzi pilnuje policja\staraz miejska 24H
Ależ, Iwonko! Całkiem niedawno pisałem przecież, że zakrojone na szeroką skalę plany rewitalizacji naszego pięknego Piotrkowa nie mają najmniejszych szans na powodzenie bez uprzedniej rewitalizacji samych mieszkańców miasta!
Przedstawiłaś tylko kolejny dowód na poparcie mojego twierdzenia.
http://www.epiotrkow.pl/forum/kom,Co-w-Piotrkowie-widza-turysci,5075,news,7,1
Nie takie fontanny są na świecie i ludzie do nich wchodzą żeby się ostudzić podczas upałów i nikt nie robi z tego problemu nawet gdy pies nasika.
To proponuję aby Pobożny jako pierwszy swoim moczem ochrzcił piotrkowską fontannę. Na pohybel.
STOP WŁADZY NAUCZYCIELI !!!
Ja też w sumie nie rozumiem, o co to całe halo... Podobno mocz ma zbawienne działanie na urodę, czasem i nawet na zdrowie. Zatem Piotrkowianie zamiast narzekać, cieszmy się: niebawem wszyscy będziemy nadzwyczaj urodziwi, piękni i ze wszech miar krzepcy.
Wy sobie nie róbcie żartów z pogrzebu! Stryjenka Stasia mojego dziadka Leona ze strony ojca Bronisława miała kuzynkę Marię, sanitariuszkę z powstania, spowinowaconą z ciotką (Sabiną) mojej babki Władysławy, pracowała ona w cukierni na Nowym Świecie u Bliklego, ale już nie żyje - jej, jaki piękny miała pogrzeb, zmarła ze starości, a jak ludzie płakali, jakie wieńce były, ksiądz, naprawdę, ładnie przemówił - no i ona stosowała przez rok, ale - uwaga - systematycznie, urynoterapię. No, piła mocz, że tak powiem.
I tak jej się skóra na twarzy od tego picia sikania naciągła, że mając 51 lat, wyglądała na dwudziestkę, trzpiotka-podlotka, tym bardziej, że i w biodrach kobitka była jeszcze owszem, owszem a i nogi miała do samej ziemi. Tak więc z tym moczem w fontannie, to ja się trochę martwię, bo to już będzie rozrzedzony roztwór i tych właściwości leczniczych może być pozbawiony.
Ja mam na myśli czystą urynę. Taka działa.
PS Ale że te tysiące barw w fontannie, to chyba dobrze. Zażółcona woda tak się bardzo nie będzie w oczy rzucać tym turystom, którzy tu przyjadą patrzeć, co w Piotrkowie widzą turyści!
Ale oczywiście! No problem. Np. polska młodzież na wycieczce w Rzymie, puszczająca kolorowe pawie do Fontanny di Trevi, na oczach nic nie rozumiejących Japończyków w tych swoich śmiesznych kapelusikach. Było się, to się widziało. Niejedno.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!