Błoto będzie, bo woda leje się tam, gdzie ludzie chodzą w butach i całe błoto spływa do wody...
No i przypominam o filmie
wczoraj jak bylam w tamtych okolicach w godzinach od 12 do ok 19 nie dzialała :) dalej nie wiem czy działa, czy nie bo nie kręcilam sie w tamtychs stronach
Są dwie opcje:
Pierwsza: skomasowany atak dziecięcych stóp przypominający pospolite ruszenie na pola Grunwaldu zadał ostateczny cios i fontanna odmówiła po prostu posłuszeństwa.
Druga: może ktoś w końcu poszedł po rozum do głowy, wyłączył dziadostwo i każe cierpliwie czekać na uroczyste otwarcie gejzeru? Jedna prośba: niechże to poletko wokół wodotrysku też uzyska wygląd estetyczny, bo póki co jest tam zwyczajna piaskownica.
Fontanna prezentuje się całkiem nieźle, szczególnie w otoczeniu byłego kina Hawana.
wygląda super. Zabawa dla dzieci ekstra.
Więcej takich zmian w naszym mieście :)
No tak, tylko że budynek nie należy do miasta a do Urzędu Marszałkowskiego. Piotrków może i by go chciał, ale pewnie za darmo, a budynek sobie stoi i "nabiera mocy". Tylko patrzeć jak runie prosto do fontanny.
A budynek dawnego banku, potem restauracja "Europa", dziś rumowisko, to już tyle "nabrał tej mocy", że ino patrzeć, jak się osunie na Grób Nieznanego Żołnierza, burząc przy okazji fragment murów obronnych...
Apokalipsa nadciąga, panowie konserwatorzy, inspektorzy i prokuratorzy...
http://tiny.pl/h744c
Ale bajer ! . . . :D
Mogliby jeszcze zrobić coś z dawnym kinem "Hawana" . . . szkoda by było żeby szpecił nową Fontanę w parku.
"Fontanna może wygenerować kolory z palety 256 tys. barw. Z doświadczenia wiemy, że ludzkie oko rozróżnia około 16 barw, dlatego kolory oscylują w tej palecie."
Czyli w przypadku kosztów miasta w wysokości 650 tys.( OBY TYLKO )wychodzi na to że:
- 1 kolor z gamy niewidocznych kosztował - 2,53 zł,
- 1 kolor z gamy widocznych kosztował - 40.625 zł
Kolejna rewelacja CENOWA. To jest właśnie "kolorowa władza Pobożnego" Teraz przed wyborami proponuje promować trzy małpki - nic nie widziałem, nie słyszałem i nic nie mówię
STOP WŁADZY NAUCZYCIELI !!!
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!