likwidacja karty nauczyciela , żadnych podwyżek ,jak nie pasuje moga się zwolnić , młodzi wykształceni chętnie podejmą zwolnione etaty ,tylko oni nie znaja NORMALNEJ pracy ,,,,tylko kilka godzin dziennie i wolne ,wakacje ,ferie ,święta i ,,dzień nauczyciela ,to mało ?
niech nauczyciele powiedza głosno ile maja z korepetycji na lewo !
Ludzie dali się kupić za kilkaset złotych i teraz niech nie mają pretensji do jakości Państwa.Podstawą dobrze funkcjonującego kraju jest dobrze nawet bardzo dobrze opłacany aparat urzędniczy,który dzięki temu nie będzie podatny chociażby na korupcję i będzie bardzie wydolny.
Ja jak poszłam po podwyżkę do mojego szefa to przyznał mi rację że jestem dobrym pracownikiem jednocześnie kończąc że nie ma ludzi niezastąpionych :) może spróbować z nauczycielami myślę że większość z nich i tak nie nadaje się na nauczycieli - słyszałam już z ich ust że cytuje"te bachory" "zostałam nauczycielem bo mam 2 m-c wakacji" i to jest tzw. Powołanie
Popieram strajk nauczycieli ???? niech Szydlo sie osmieli, a rzad spelniajac oczekiwania pedagogow, niech nazwie zawarty z nimi pakt jako 1000+ ZAWSZE TO ŁADNIE WYGLADA. Strajkujcie =D>
I dobrze, popieram was. Wy chociaż macie możliwość strajkować, bo niektóre grupy zawodowe nie mają tego przywileju, więc rząd ich nie widzi, nie słyszy, a my mamy związane ręce.
Powodzenia!
Wszystkie przywileje do likwidacji, pracują najmniej w Europie, np Szwed szkoła to normalny zakład pracy - urolp w ilości normalnego pracownika w dni wolne od zajęć normalnie pracują w szkole, Holandia 40 godz. w tym 26 godz dydaktyka reszta inne obowiązki, konsultacje papierologia, zajęcia dodatkowe, Niemcy 38 godz szkoła podstawowa 24-27 szkoła średnia, normalny wymiar urlopu jak pracownicy innych branż, w wakacje mus, a się doszkalac, lub odbierają nadgodziny, Francja 27 godz, Hiszpania 25-30 przy c, um pracownik innych branż 35 godz, Turcja 30 godz. Polscy Nauczyciele nie wstyd Wam!
dostali BARDZO dużo , ale jeszcze im MAŁO ,pytanie za co ? za 18 godziń tygodniowo ? a i tak musimy kupować korepetycje ,to gdzie to nauczanie ? niech zmienią zawód , chętnie przyjmę do pracy /na budowie/ zarobią z 8-10 godzin pracy DZIENNIE
Uwaga !!! Uwaga !!! Oto cała prawda o tym ile ci biedacy zarabiają. Prawda podana przez minister z rządu PO.
Zarobki nauczycieli. Minister: Nauczyciel dyplomowany zarabia ponad 5.000 zł
Minister Edukacji Narodowej podkreśla, że takich pedagogów jest w Polsce 59%.https://www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/zarobki-nauczycieli-minister-nauczyciel,70,0,1768262.html
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!