metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
spoko-poko ~spoko-poko (Gość)08.04.2019 10:58

likwidacja karty nauczyciela , żadnych podwyżek ,jak nie pasuje moga się zwolnić , młodzi wykształceni chętnie podejmą zwolnione etaty ,tylko oni nie znaja NORMALNEJ pracy ,,,,tylko kilka godzin dziennie i wolne ,wakacje ,ferie ,święta i ,,dzień nauczyciela ,to mało ?

94

gość ~gość (Gość)08.04.2019 07:01

A kiedy zaczną strajkować urzędnicy???

174

MikeShady ~MikeShady (Gość)08.04.2019 11:01

niech nauczyciele powiedza głosno ile maja z korepetycji na lewo !

64

op ~op (Gość)08.04.2019 11:03

Ludzie dali się kupić za kilkaset złotych i teraz niech nie mają pretensji do jakości Państwa.Podstawą dobrze funkcjonującego kraju jest dobrze nawet bardzo dobrze opłacany aparat urzędniczy,który dzięki temu nie będzie podatny chociażby na korupcję i będzie bardzie wydolny.

04

gość ~gość (Gość)08.04.2019 09:42

Ja jak poszłam po podwyżkę do mojego szefa to przyznał mi rację że jestem dobrym pracownikiem jednocześnie kończąc że nie ma ludzi niezastąpionych :) może spróbować z nauczycielami myślę że większość z nich i tak nie nadaje się na nauczycieli - słyszałam już z ich ust że cytuje"te bachory" "zostałam nauczycielem bo mam 2 m-c wakacji" i to jest tzw. Powołanie

257

gość ~gość (Gość)08.04.2019 11:09

Popieram strajk nauczycieli ???? niech Szydlo sie osmieli, a rzad spelniajac oczekiwania pedagogow, niech nazwie zawarty z nimi pakt jako 1000+ ZAWSZE TO ŁADNIE WYGLADA. Strajkujcie =D>

69

lola ~lola (Gość)08.04.2019 11:10

I dobrze, popieram was. Wy chociaż macie możliwość strajkować, bo niektóre grupy zawodowe nie mają tego przywileju, więc rząd ich nie widzi, nie słyszy, a my mamy związane ręce.
Powodzenia!

611

gość ~gość (Gość)08.04.2019 10:51

Wszystkie przywileje do likwidacji, pracują najmniej w Europie, np Szwed szkoła to normalny zakład pracy - urolp w ilości normalnego pracownika w dni wolne od zajęć normalnie pracują w szkole, Holandia 40 godz. w tym 26 godz dydaktyka reszta inne obowiązki, konsultacje papierologia, zajęcia dodatkowe, Niemcy 38 godz szkoła podstawowa 24-27 szkoła średnia, normalny wymiar urlopu jak pracownicy innych branż, w wakacje mus, a się doszkalac, lub odbierają nadgodziny, Francja 27 godz, Hiszpania 25-30 przy c, um pracownik innych branż 35 godz, Turcja 30 godz. Polscy Nauczyciele nie wstyd Wam!

248

roszczeniowi ~roszczeniowi (Gość)08.04.2019 07:53

dostali BARDZO dużo , ale jeszcze im MAŁO ,pytanie za co ? za 18 godziń tygodniowo ? a i tak musimy kupować korepetycje ,to gdzie to nauczanie ? niech zmienią zawód , chętnie przyjmę do pracy /na budowie/ zarobią z 8-10 godzin pracy DZIENNIE

2513

arek ~arek (Gość)08.04.2019 11:19

Uwaga !!! Uwaga !!! Oto cała prawda o tym ile ci biedacy zarabiają. Prawda podana przez minister z rządu PO.
Zarobki nauczycieli. Minister: Nauczyciel dyplomowany zarabia ponad 5.000 zł
Minister Edukacji Narodowej podkreśla, że takich pedagogów jest w Polsce 59%.https://www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/zarobki-nauczycieli-minister-nauczyciel,70,0,1768262.html

86

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat