metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Oni uczą jak walczyć z rządem ~Oni uczą jak walczyć z rządem (Gość)08.04.2019 16:14

STOP! ZNP rozwiązać. Pracują po 18 godzin w tygodniu w miesiącu 72 godz. A my po 40 godz. w tygodniu w miesiącu. 160 godz. I jeszcze im mało? W Polsce ubyło 16 procent uczniów a nauczycieli przybyło 8 procent. jak widać wszyscy chcą do budżetówki bo i 13 pensja, i wakacje, i ferie i okienka. A do roboty lenie do magazynów, tam się wam odechce strajkowania.

2322

rock ~rock (Gość)09.04.2019 07:17

Ktoś tu napisał, że za korepetycje biorą 200zł. To blef. Nikt by tyle nie dał. Maks to 50-60zł. A oczywiście te kwotę ktoś wystrzelił po to by potęgować krytykę wobec nauczycieli.

22

kb ~kb (Gość)09.04.2019 07:28

Szkoda tylko, że gracie, Wy nauczyciele, dziećmi (uczniami), zwłaszcza tymi, przed którymi pierwszy poważny egzamin. Wprowadzony zamęt i brak informacji dla uczniów powoduje dodatkowy stres, który zapewne przełoży się na wyniki egzaminów, co może zaważyć, że nie dostaną się do wymarzonych szkół. A mówicie, że walczycie o ich dobro...

50

vvv ~vvv (Gość)09.04.2019 03:11

Moi Drodzy, znaczna część z komentujących powinna wrócić do szkoły. Pomijam poziom wypowiedzi, ale styl i błędy ortograficzne, stylistyczne i gramatyczne mówią za Was. Wstyd!

63

molo ~molo (Gość)08.04.2019 23:06

Przedszkole ul Kazimierza Wielkiego ,plakat widać go na zdjęciu STOP ... NISKIM PŁACOM W OŚWIACIE ! niby tacy wykształceni , a jak napisane, [ kropki na dużych literach] wstyd, aż razi w oczy, niedouczeni ? całe osiedle się z tego śmieje.

74

gość ~gość (Gość)09.04.2019 07:38

Niech będzie pensum 24 godziny przy tablicy i 16 poza nią. Pełne 40 godzin. Żadnych Kart Nauczyciela. Jak każdy pracownik wymagam: stanowiska pracy z pełnym wyposażeniem do jej wykonywania, godzin pracy w wymiarze max. 8 dziennie od 8:00 do 16:00. Urlopu na żądanie i wypoczynkowego kiedy chcę. Rady, wywiadówki, obróbka sprawdzianów i przygotowanie do zajęć w tym czasie. Szkolenia na koszt pracodawcy i tylko w czasie godzin pracy. Na wycieczki niech zatrudniają specjalistów: animatorów, przewodników, ochroniarzy. Ja mam wolne, jestem po pracy. Telefon służbowy do rozmów z rodzicami i samochód służbowy na dojazdy na nauczanie indywidualne. Karta multisport. Pensja adekwatna do wymaganych kwalifikacji - minimum jak prawnik lub lekarz. Sprawy wychowawcze niech ogarnie specjalista psycholog. Ja jestem po pracy. Wymagam laptopa (dziennik elektroniczny), drukarki z przydziałem tonera i papieru (sprawdziany i analizy), skanera (archiwizacja dokumentów i ich udostępnianie rodzicom i uczniom). Osobisty stolik jak w normalnym korpo. Wyciszony żeby nie przeszkadzać innym. Pracownie lekcyjne zgodne w pełni z wymogami BHP i wyposażone w 100 procent tego co wymaga program nauczania. Strój służbowy jak w normalnym korpo. Nie chcę nic kupować za swoje pieniądze do pracy.
Dacie mi to?

25

zen ~zen (Gość)08.04.2019 18:53

Zastanawiam się kto wypisuje te wszystkie komentarze? Części z nich, te pozytywne, nauczyciele - rozumiem, strajkują, to piszą komentarze na smartfonach. A te negatywne, około STU, pisane do godz. 13.30 - kto jest ich autorem? Bezrobotni?? A może robią to pracownicy w godzinach pracy?? Chciałabym mieć taką pracę - w godzinach pracy pisać komentarze!!!!

2016

vcf ~vcf (Gość)09.04.2019 07:44

zlikwidować karte nauczyciela , normalny dzień pracy , nie 3 godziny i 4 miesiące wolne ,iści za ciosem i przebudować system

91

żenuła ~żenuła (Gość)09.04.2019 09:06

Mnie śmieszy że oni strajkują :D Nawet znaczenia tego słowa nie znają. Strajk jak przyjda na te kilka godzin tak jakby w pracy byli i ida do domu to nie strajk tylko obiboctwo. Strajk to przychodzisz do miejsca pracy i nic nie robisz i siedzisz az wygrasz tak jak pielegniarki dla przykładu, nie wyszly ze szpitali az nie dopieły swego , tam jadły, spały itd. tylko sie zmieniały w zależnosciod sytuacji w domu. A tu.... taki strajk jaki poziom nauczycieli.

93

Aleksys ~Aleksys (Gość)09.04.2019 08:16

Panie pośle Lolek Grzegorzu tak się ściskasz z prezydentem Chojniakiem i starostą Wojtysiakiem. Panie marszałku Ziębo zaprowadzasz w radzie powiatu miłość wszystkich stron politycznych ( wszyscy się kochają), zatrzymujesz na stanowisku dyrektora szpitala na Rakowskiej . Stańcie na wysokości zadania i spróbujcie zakończyć te strajk inauczycieli. Czy jesteście tylko do uśmiechów . Panie Lolek niech Pan się weźmie za zapewnienie dojazdu z Koła Sulejowa i innych miejscowości czas ruszyć tyłek a nie tylko wywiadów udzielać i rozsyłać uśmiechy. Działanie a nie konserwowanie starych układów to zdrada elektoratu już w maju wasz sposób działania będzie miał odzwierciedlenie w wyniku woborów. Jeśli nie zmienicie swojego działania w umacnianiu układów jesieniom poślemy was w niebyt. Czas skończyć ten chocholi taniec

58

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat