metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Morele ~Morele (Gość)23.08.2017 16:54

Prawidłowo. Ścigać złodziejów. Potem są wysokie składki i wszyscy na tym tracą. Za to powinien być paragraf KK.

72

gość ~gość (Gość)23.08.2017 16:28

Mnie wezwali od razu po Nowym Roku,bylem miesiac ponad na zwolnieniu na kregoslup.Pan przejrzal papiery i powiedzial zebym dokonczyl leczenie.Czyli wylapuja leserow,co popieram.

30

Mieszkankapt ~Mieszkankapt (Gość)23.08.2017 15:29

Mam znajomego,ktory jest pracodawca.Zatrudnia kilka osob.Sam zas w roku kilka miesiecy "choruje". Nie placi ZUSu wtedy i nawet otrzymuje swiadczenie z tej instytucji.Kiedy przyjezdzają na kontrole do jego zakladu pracy i on tam przebywa mowi,ze nie ma na zwolnieniu lekarskim ,ze musi lezec a on "dogląda" firmy choc sam fizycznie nie pracuje.I na tym koncza sie wizyty u niego a wszystko to trwa nie jeden rok!

50

Witek ~Witek (Gość)23.08.2017 13:31

Ale bzdury piszecie aż się śmiać chce mam osobę miesiąc pobytu w szpitalu bo to służba zdrowia tą osobę doprowadziła to tego ,że trafiła do szpitala w innym mieście miesiąc pobytu 40 dni zwolnienia po szpitalu. Ta osoba może chodzić jeździć autem bo musi cały czas robione sa badania część prywatnie reszta na fundusz . Szpital zaleczył to co widoczne ale problem pozostał a osoba nie nadaję się w tej chwili do pracy może za kolejny miesiąc lub dwa I ZUS może cmoknąć w tyłek tą osobę bo ona nie musi przebywać w domu nie ma dnia żeby nie trzeba było jechać na badania to po wyniki i kolejne kontrole . ZUS jak złapie osobę na zwolnieniu w innym miejscu pracy to może świadczenie zabrać ale nie w tym wypadku bo osoby w domu nie zastał

40

taki gość ~taki gość (Gość)23.08.2017 13:02

Na podrzucenie teściowej na cmentarz to powinien być dzień wolny z urzędu :-)

140

gość ~gość (Gość)23.08.2017 12:55

Nie każda choroba wymaga leżenia w łóżku i stekania szukają kasy gdzie się da na 500 plus,ktoś musi za to zapłacić.

112

marcienek ~marcienek (Gość)23.08.2017 12:51

nie każda choroba i bycie na zwolnieniu zmusza kogoś, aby siedzieć w domu i czekać, aż kontrola może sobie przyjdzie... mogę mieć złamaną nogę i wyjść np. na spacer pokuśtykać sobie...

82

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat