a co się stanie z tymi "odzyskanymi" w krwi i pocie pracowników ZUS, kwotami? wzorem Robin Hooda, czy innego Janosika oddadzą biednym i potrzebującym??
Płace składki na ZUS od 36 lat na zwolnieniach jestem rzadko( 1 w roku na zwolnieniu miałem mam problemy z wątroba i sercem od 4 lat na lekach) a tu kontrola a ja w sklepie panie zfochane jakaś zbędna dyskusja do małżonki wracam patrze miny u pan jak by zobaczyły przestępce stulecia znowu jakaś zbędna dyskusja nie wytrzymałem i się zapytałem czy panie pracują w ZUS-ie za kare jeszcze większy foch to poradziłem żeby wzięły kredyt i zmieniły prace
Coś poszeptały i poszły do sąsiada do dziś spokój i cisza
Płace składki na ZUS od 36 lat na zwolnieniach jestem rzadko( 1 w roku na zwolnieniu miałem mam problemy z wątroba i sercem od 4 lat na lekach) a tu kontrola a ja w sklepie panie zfochane jakaś zbędna dyskusja do małżonki wracam patrze miny u pan jak by zobaczyły przestępce stulecia znowu jakaś zbędna dyskusja nie wytrzymałem i się zapytałem czy panie pracują w ZUS-ie za kare jeszcze większy foch to poradziłem żeby wzięły kredyt i zmieniły prace
Coś poszeptały i poszły do sąsiada do dziś spokój i cisza
Brrr... Aż strach sobie wytrzepać...
... dywan, of course...
Zabawne to wszystko. Jedni popierają kombinatorów, inni potępiają. Zazdrośnicy "usłużnie donoszą", choć sami nie mają z tego żadnych profitów.
A wiecie, co by zlikwidowało te wszystkie przekręty i sprawiło, że każdy zacząłby uczciwie pracować, a nie kombinować?
Likwidacja ZUS-u!
Niech nie przesadzają z tym już , każdy składki płaci i siedzi na zwolnieniu za swoje pieniadze !! NIech lepiej zaklady pracy skontrolują , zakłady które wprowadzają swoje wewnętrzne prawo np takie jak brak dni wolnych na rządanie ! a w Piotrkowie są takie zakłady !! W zyciu byłem na dwóch zwolnieniach ciągłem na maxa czyli pół roku , zus łatwo można oszukać bardzo łatwo , 1 raz miałem 4 razy kontrole w tomaszowie... da się załatwić wszystko... Ostatni raz od psychiatryka ciągłem też pół roku , 0 kontroli 0 stresu polecam !! ;)
nic dziwnego że zus jest wciąż w długach jak klienci notorycznie wyłudzają ubezpieczenia
Ja popieram. Mam u siebie taką osobę przed emeryturą. Na zmianę zwolnienia na siebie, na bliską osobę lub urlop. Bez żenady zupełnie. A inni za nią za...lają. Powinien ZUS skontrolować. Na marginesie osobiście widziałam w pełni zdrowia i z uśmiechem na twarzy na mieście w czasie rzekomo choroby.
No, ale w naszym katolickim, bogobojnym kraju mnóstwo ludzi uważa, że to normalne, że "każdy orze, jak może", że "przepisy są po to, żeby je łamać" i jesteśmy dumni z tego, że "Polak potrafi". W związku z tym jeśli ktoś załatwi sobie zwolnienie lekarskie po to, żeby w czasie tego zwolnienia np. wyremontować mieszkanie, to uważamy, że po prostu potrafi sobie radzić w życiu i że wszystko jest O.K. Ze świecą też trzeba szukać ambony, z której mówi się, że robienie takich przekrętów, to grzech, a księża raczej wolą koncentrować się na tym, co się dzieje w łożnicy. Był w naszej parafii (NSJ) ksiądz, który takie rzeczy mówił z ambony, a jak przyszedł do mnie po kolędzie to się zwierzył, że jak mówi o takich rzeczach, to później się... musi tłumaczyć.... Jakoś prędko go przeniesiono do innej parafii... No i to jest zapewne jeden z powodów, dlaczego katolicki naród w dużej części nie widzi nic złego w tym, że się orze, jak się może...
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!