metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Doker ~Doker (Gość)21.01.2012 01:13

"syn" napisał(a):
Czy władze miasta wyciągają wnioski z takich danych?

A dlaczego mają wyciągać wnioski? Gdyby tak było, to reakcja nastąpiłaby już wiele lat temu. Będzie nas 10 tysięcy? To odpowiednio podwyższą podatki! Ma być ok ale tylko w ich kieszeniach. Tam nikt nie zwraca uwagi na takie drobnostki jak spadająca liczba mieszkańców!

00

ktośśśś ~ktośśśś (Gość)21.01.2012 08:26

Nic dziwnego że się wyludnia bo żadnej tu przyszłości ani perspektyw na dalsze życie! W wielu innych miastach jest to samo! Trzeba też zauważyć że ludzi nie stać finansowo na wychowywanie dzieci...

00

sklave ~sklave (Gość)21.01.2012 09:09

Dwie rodziny Kowalskich.
Za czasów socjalizmu przeciętna rodzina Kowalskich miała prace i perspektywy na przyszłość. Teraz praca to “rarytas” dla państwa Kowalskich.
Dzisiejszy model polskiej rodziny odbiega od tradycyjnego wzorca sprzed kilkunastu lat. Przeciętny Kowalski jest bezrobotny , albo pracuje , poza granicami swojego kraju i regularnie wysyła pieniądze swojej rodzinie.
Wolny czas rzadko spędzany jest wspólnie, członkowie polskiej rodziny coraz rzadziej zasiadają razem do stołu.
Nowoczesny model rodziny, to brak perspektyw na przyszłość, ciągła rozłąka i troska o dzień jutrzejszy. Państwo Polskie nie zapewnia kompletnie nic Kowalskiemu. Coraz więcej rozbitych rodzin, rozwodów, nieszczęśliwych dzieci i ich rodziców.
Model rodziny w Polsce w przeciągu 22 lat zmienił się na gorsze … w Polsce co trzecie dziecko chodzi do szkoły głodne… To efekty “rozkradania” kraju …przez skorumpowanych polityków …
http://sklave.manifo.com/

00

Mini ~Mini (Gość)21.01.2012 10:36

Mam gdzies to miasto wyjezdzam stąd

00

ilidan ilidanranga21.01.2012 10:47

"Kasia" napisał(a):
~Kasia (Gość)
16 godzin temu, 18:48
to do roboty się weźcie a nie będziecie narzekać, trza było uczyć się w przeszłości, a nie teraz narzekać, że nie ma pracy, praca jest tylko trzeba chcieć pracować i wcale nie przez przysłowiowe " znajomośc

wielu znajomych skonczylo studia i zostalo bezrobotnymi albo w kauflandzie z rumunami pracuja:) masz ci perspektywy po studiach.
nie mam wyksztalcenia wyzszego,a gdzies mi sie tak w zyciu poukladalo ze sie nie narobie a na brak pieniedzy nie nazekam bo mam na wszystko.

00

c ~c (Gość)21.01.2012 11:02

"ilidan" napisał(a):
nie mam wyksztalcenia wyzszego,a gdzies mi sie tak w zyciu poukladalo ze sie nie narobie a na brak pieniedzy nie nazekam bo mam na wszystko.

To dobrze że się sam przyznałeś. Twoje wpisy to potwierdzają.

00

pragmatyk ~pragmatyk (Gość)21.01.2012 11:46

To wspaniała wiadomość. Będzie więcej miejsca dka mnie, dla dziko żyjących zwierząt, roślin itp.

00

ilidan ilidanranga21.01.2012 12:17

"c" napisał(a):
~c (Gość)
1 godzina temu, 11:02
"ilidan" napisał(a):
To dobrze że się sam przyznałeś. Twoje wpisy to potwierdzają.

ale mam pieniadze

00

H2O ~H2O (Gość)21.01.2012 12:34

"ilidan" napisał(a):
ale mam pieniadze

Skoro masz pieniądze, to idź na studia. Bo dziś masz pieniądze, ale jutro, pojutrze możesz ich już nie mieć. I wtedy, kiedy nie będziesz miał pieniędzy, to przynajmniej wyższe wykształcenie mieć będziesz.
Ponadto, z tych pieniędzy które masz, sfinansuj sobie u doświadczonego polonisty 30 skondensowanych lekcji gramatyki i ortografii.

00

stary kawaler ~stary kawaler (Gość)21.01.2012 14:00

Może ludzie dzisiaj mniej grzeszą, poświęcają się np. biznesowi a stronią od seksu, to i dzieci się nie rodzą. Może tak ma być...

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat