metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
IDIOTA...bis :) ~IDIOTA...bis :) (Gość)20.01.2012 10:31

BO TAK MIASTO DBA O NAS !!
To My dbamy o Miasto i niech Tobie w długach bez NAS
Większe podatki = brak pracy cymbały.

00

BLEKI BLEKIranga20.01.2012 10:32

Cytuję:
Ujemna była również migracja w ubiegłym roku w Piotrkowie zameldowało się 565 osób, natomiast wymeldowało się 210 osób więcej.

- jakby tu nie liczyć

00

wiem ~wiem (Gość)20.01.2012 11:13

Liczba mieszkańców jest zawyżona, ponieważ wiele osób jest tutaj zameldowanych, a mieszkają i pracują w innych miastach

00

sklave ~sklave (Gość)20.01.2012 11:44

A miałem chwilę radości.
Przeczytałem:
Urząd Miasta,Piotrków wyludnia się.
A w innym miejscu przeczytałem:
Miliony na trzynaste pensje dla urzędników w Łódzkiem
Teraz wiem czemu dziś taka radość panuje w magistracie.
http://sklave.manifo.com/smieszne-zdjecia

00

taka jedna ~taka jedna (Gość)20.01.2012 12:00

Ja jako matka jednego dziecka powinnam się wziąć za robotę i stworzyć kolejnego dzieciaczka, ale niestety tego nie robię, gdyż wiem jak żyje się w dzisiejszych czasach. Obecnie pracuje ja, mąż, mamy 1 dziecko i wcale nie jest łatwo żyć przy takich cenach. A biorąc pod uwagę to, że gdy zajdę w ciążę to stracę pracę, a jedna buzia więcej do wyżywienia. Pytam za co? Niech rząd zapewni nam godne życie, a ludzie będą się decydować na kolejne dzieci.

00

Tartu Tarturanga20.01.2012 13:05

Jeśli nie zmieni się sytuacja z pracą, mieszkaniowa, żłobków, przedszkoli to raczej nas nie przybędzie. Co tu mówić cała sytuacja w kraju.

00

Tartu Tarturanga20.01.2012 13:06

No i urzędnicy te 13-stki mogliby sobie darować jak taki kryzys w kraju.

00

H2O ~H2O (Gość)20.01.2012 13:29

"sklave" napisał(a):
Miliony na trzynaste pensje dla urzędników w Łódzkiem
Teraz wiem czemu dziś taka radość panuje w magistracie.

Bełchatowskie starostwo wypłaci urzędnikom średnio po 3,5 tys. zł. Starosta Szczepan Chrzęst dostanie 12,6 tys. zł, a wicestarosta Marek Jasiński 10,7 tys. zł.
Urząd Miasta w Bełchatowie utajnił zaś wysokość trzynastek. Nie chciano nam ich ujawnić ani w Urzędzie Miasta w Piotrkowie, ani w piotrkowskim starostwie.
http://piotrkowtrybunalski.naszemiasto.pl/artykul/1246147,miliony-na-trzynaste-pensje-dla-urzednikow-w-lodzkiem,id,t.html#0ba2096cd5eeba0e,1,3,5
Jeżeli Urząd Miasta w Piotrkowie, jak i piotrkowskie starostwo nie chcą podać tych informacji, które w przypadku takich urzędów na mocy ustawy są jawne, to należy wystąpić do sądu o nakazanie ich przedstawienia. Chodzą jednak słuchy, że np. prezio, który skasuje trzynastkę w kwocie ok. 11.000 zł brutto, przekaże ją na konto fundacji Lux Veritatis.

00

syn ~syn (Gość)20.01.2012 13:56

Czy władze miasta wyciągają wnioski z takich danych? Eksodus ludności trwa od kilkunastu lat a przycyna jest prosta. Władze miasta zadufane w sobie nie dbają o nowy rynek pracy tak dla młodzieży jak i dla starszych. Czekamy na wnioski z Urzędu Miasta.

00

Piotrkowianin Piotrkowianinranga20.01.2012 14:30

Cytuję:
- Na koniec roku ogółem było 77tys 336 mieszkańców

A skąd te dane? Bo wg PKW: http://wybory2011.pkw.gov.pl/owb/100000/pl/106201.html było nas jeszcze mniej:

Cytuję:
Miasto Piotrków Trybunalski
Teryt: 106201
Statystyka
Liczba mieszkańców: 75917

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat