Nic dziwnego. Zapyziałe miasteczko, niekompetentni, niedbający o mieszkańców włodarze, gierki i przepychanki na poziomie piaskownicy oraz wypływająca niemal z każdego publicznego kąta głupota - po co tu siedzieć ???
W tajemnicy napiszę, że w przyszłym roku moja 3. osobowa rodzina też będzie ujęta w statystyce migracji, na minus rzecz jasna. Ktoś jeszcze?
smutne to, ale bardzo prawdziwe, slyszalem kiedys zdanie: 'Piotrkow Trybunalski - miasto emerytow i rencistow'...
ja, podobnie jak wiekszosc moich znajomych juz dawno wyjechala...
A ja się nie dam! Prędzej Pobożny opuści Piotrków Trybunalski niż ja!
Wszystko zależy od ułożenia sobie życiowych priorytetów. U mnie po pierwsze jest rodzina, dziecko, które musi mieć warunki do rozwoju. Warunki to także - a może przede wszystkim - pieniądze, te pieniądze rodziców, których nie trzeba będzie płacić za drogi czynsz, wodę, ścieki, ogrzewanie etc., a które można będzie bezpośrednio zainwestować w dziecko właśnie. Na to, że będzie lepiej, przecież nie ma co liczyć. Tak czy inaczej moje dziecko tych olbrzymich miejskich kredytów spłacać nie będzie! Pozdrawiam włodarza i całą ekipę, która tak się stara utrzymać tego nieudolnego człowieka przy władzy.
to do roboty się weźcie a nie będziecie narzekać, trza było uczyć się w przeszłości, a nie teraz narzekać, że nie ma pracy, praca jest tylko trzeba chcieć pracować i wcale nie przez przysłowiowe " znajomości!
W Piotrkowie pracę dostaje się przez znajomości pani Kasiu! Nie wie pani, czy tylko udaje ??? Wystarczy posłuchać jakie ludzie opisują sytuacje na "balcerku". I wcale się z tym nie kryją !!! Zapewniam, że bardzo szczegółowo opisują różne "dziwne" przyjęcia do pracy. Nie opowiadają historii wyssanych z "palca" - zbyt dużo w nich realnych szczegółów. Skąd oni to wiedzą ???
Praca sobie była, pani chciała pracować i tę pracę bez "przysłowiowych" znajomości dostała. Kto? Asystentka prezydenta Piotrkowa.
O czym ty kobieto piszesz. Jak praca w PT, pytam się. Piotrków umiera i to niestety nie śmiercią naturalną. Można nawet pokusić się i powiedzieć, że władze PT go "mordują". Co z tego, że są remonty (zresztą te dla publiki, a nie te praktyczne), itp. jak nikt nie będzie z tego "dobrodziejstwa" korzystał. Piotrków jest całkowicie "skorumpowany", jak nie poliżesz d**y, nie podpier****sz kogoś to nic nie zdziałasz. Nikt nie widzi marnowanie takiego potencjału Piotrkowa.
P. S.
Nie piszę tutaj o własnych doświadczeniach, ale obserwacjach. Żeby nie było, że jestem jakimś pokrzywdzonym biedakiem.
Pozdro
dla tych co mają klapki na oczach lub właśnie obrabiają d u p ę komu trzeba, niech Was...
Chciałem wybudować dom - w Piotrkowie ceny działek budowlanych to ok 100 tyś !!! Pojechałem do gminy obok, kupiłem działkę za 35 tyś, wybudowałem mały dom i teraz tam zasilam kasę gminą. Sądząc po ilości budowanych domów to nie tylko ja się wyprowadziłem z Piotrkowa...
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!