dwóch turystów z Izraela rozmawiają patrząc na kamienice w Piotrkowie :
1:patrz To kamienica mojego dziadka, chyba muszę ją odzyskać..
2:daj spokój... Już próbowałem, ale nie wytrzymałem przy stole z Polakami... :D
Niech rabin zezwoli na ekshumację w Jedwabnem, to się wszyscy chętnie dowiemy jaki był przebieg wydarzeń. Aaa.. i niech jeszcze się zapozna z dokumentami z IPN dotyczącymi tzw. pogromu kieleckiego. W tych sprawach, bez twardych dowodów, to można gadać lub sugerować wszystko-nawet dodawanie do macy kropli dziecięcej krwi. Ale, czy to uczciwe? Nie! Szkoda tylko, że bezkarne. Nawet dla rabina.
Ciekawe, czy ten post się ukaże.
Wojna uaktywnia najgorsze emocje w każdym narodzie. Rozliczamy się nawzajem z błędów historii zamiast tworzyć nową lepszą. Należy pamiętać, że nie wszyscy Żydzi byli zawsze i w każdej sytuacji świętymi tak samo jak na wschodzie Ukraińcy nie zawsze byli oprawcami bo nasi też się "wykazywali". Kiedyś wycieczki z Izraela były z ubrojona ochroną obojętnie czy byla potrzebna czy nie. Mam nadzieje, że juz tak nie ma i moga porozmawiać z losowym człowiekiem na ulicy podczas zwiedzania?
Chciałbym tak samo często czytać o wycieczkach szkolnych naszej młodzieży na kresy (np. na Żółkiew, Chocim, Kamieniec Podolski etc.), ale słyszę, że teraz dzieciaki zabiera się na koniec roku szkolnego do Hiszpanii. Gratuluję kreatywności nauczycielkom i rodzicom, że nic z tym nie robią.
Ehh.. Tak niewiele postów, a tyle antysemityzmu. To tylko wycieczka dzieciaków...
Piszecie, że tyle nienawiści w Izraelu, czy na Ukrainie. Mnie się wydaje, że na tym forum jest więcej zajadłości i żółci.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!