metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Tubylec ~Tubylec (Gość)27.07.2017 12:32

dwóch turystów z Izraela rozmawiają patrząc na kamienice w Piotrkowie :
1:patrz To kamienica mojego dziadka, chyba muszę ją odzyskać..
2:daj spokój... Już próbowałem, ale nie wytrzymałem przy stole z Polakami... :D

56

już niedługo będzie do odebrania... ~już niedługo będzie do odebrania... (Gość)27.07.2017 12:53

jak tylko wybudują mediatekę

53

Bar ~Bar (Gość)27.07.2017 13:24

Niech rabin zezwoli na ekshumację w Jedwabnem, to się wszyscy chętnie dowiemy jaki był przebieg wydarzeń. Aaa.. i niech jeszcze się zapozna z dokumentami z IPN dotyczącymi tzw. pogromu kieleckiego. W tych sprawach, bez twardych dowodów, to można gadać lub sugerować wszystko-nawet dodawanie do macy kropli dziecięcej krwi. Ale, czy to uczciwe? Nie! Szkoda tylko, że bezkarne. Nawet dla rabina.
Ciekawe, czy ten post się ukaże.

46

gość ~gość (Gość)27.07.2017 13:27

Tak ciepło a oni w czopkach.

45

ares1 ~ares1 (Gość)27.07.2017 13:33

Przyjechali swoje oglądać???

99

snoop drągi drong ~snoop drągi drong (Gość)27.07.2017 12:35

Wojna uaktywnia najgorsze emocje w każdym narodzie. Rozliczamy się nawzajem z błędów historii zamiast tworzyć nową lepszą. Należy pamiętać, że nie wszyscy Żydzi byli zawsze i w każdej sytuacji świętymi tak samo jak na wschodzie Ukraińcy nie zawsze byli oprawcami bo nasi też się "wykazywali". Kiedyś wycieczki z Izraela były z ubrojona ochroną obojętnie czy byla potrzebna czy nie. Mam nadzieje, że juz tak nie ma i moga porozmawiać z losowym człowiekiem na ulicy podczas zwiedzania?

42

PL ~PL (Gość)27.07.2017 13:47

Oby po raz ostatni.

104

Pan_kolega ~Pan_kolega (Gość)27.07.2017 14:41

Chciałbym tak samo często czytać o wycieczkach szkolnych naszej młodzieży na kresy (np. na Żółkiew, Chocim, Kamieniec Podolski etc.), ale słyszę, że teraz dzieciaki zabiera się na koniec roku szkolnego do Hiszpanii. Gratuluję kreatywności nauczycielkom i rodzicom, że nic z tym nie robią.

121

piopla pioplaranga27.07.2017 15:25

Ehh.. Tak niewiele postów, a tyle antysemityzmu. To tylko wycieczka dzieciaków...

411

miara ~miara (Gość)27.07.2017 16:57

Piszecie, że tyle nienawiści w Izraelu, czy na Ukrainie. Mnie się wydaje, że na tym forum jest więcej zajadłości i żółci.

410

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat