I dobrze niech postawią coś nowego.A co to za dobra kultury te rozpadające się kamienice?!Ciekawe czy któryś z Was przeciwników był by inwestorem , wolał pchać kasę w ruinę (bo to już same ruiny )czy postawić coś nowego na wzór starego tak jak się to robi w innych miastach np. Szczecinie!
Tak jakby tylko Ciebie to ruszało. A z treści Twoich ostatnich wypowiedziedzi do mnie można wyczytać (między wierszami), że mam z tym coś wspólnego, albo przynajmniej mnie to cieszy.
Jeżdżą , ale z zamkniętymi oczami ;-)
Tam nie trzeba patrzeć. Tam się czuje (wstrząsy) gdy się wjedzie:).
widocznie burza to czego nie da sie juz uratowac ;)
Tak, tak...
Nie da się też uratować:
- budynku Europy, a sądząc po odrapanych ścianach, niedługo także
- budynku po dawnym gimnazjum żeńskim, po drugiej stronie Stronczyńskiego, a również
- budynkach po szpitalu na Wojska Polskiego,
a za chwilę wielu, wielu innych.
Ale co tam zabytki, nie da się też uratować:
- budynków po Piotrcovii na Batorego, a pewnie też
- budynku po Hawanie...
Czego jeszcze nie da się uratować? - dopiszcie sami.
Propouję wszystko to jak najszybciej rozebrać, a na pewno znajdzie się jakiś inwestor, który zbuduje w tych miejscach coś, czym będziemy się mogli pochwalić...
Tylko co takiego dotąd powstało w Piotrkowie na miejscu tych nieestetycznych ruin?
Z większych prywatnych akcji rewitalizacyjnych narzucają mi się tylko:
- dwa supermarkety (stadion)
- Biedronka + sala bankietowa (areszt)...
Wszystko blaszaki lub inne koszmarki architektoniczne.
No co nowego w ciagu ostatnich 20 lat powstało w tym mieście poza blokami i supermarketami?
Jest faktem, że Miasto nie panuje nad odzidziczoną infrastrukturą (może zresztą z przyczyn obiektywnych?).
Jest faktem, że pozbywa się większości zasobów, a tym samym problemów.
Jest faktem, że głównie burzy, a nie buduje.
No właśnie się nie da!(Ps. Europa jest prywatnym budynkiem)Nikt tego nie utrzymywał w należytym stanie a teraz remonty chcesz robić.Ty chyba nie wiesz jakie pieniądze na renowacje trzeba przeznaczyć.Wiadomo ładnie by było gdyby ale nie jest i nie będzie!A to że stary rynek i okolice były zamieszkane przez ... (choć wiadomo że nie wszyscy) na pewno nie przyczynili się do utrzymania budynków w tym rejonie!!!
Raczej to, czego nie chciało/ umiało (niepotrzebne skreślić) się ocalić...
Kościoły, Focus Mall, Vestil, kilka bloków, murek na Rynku, Trakt Wielu Meneli (ups... Kultur).
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!