Dlaczego teren ma być własnością jakiegoś nowobogackiego? Sprzedaje się raz jak np ziemię po byłym domu rolnika za głupie 10 mln. Tereny miejskie zostawmy mieszkańcom. Robicie na UZ za grosze, a oni kupują Was po kawałku i to za Wasze pieniądze...
Sylwuś - a kto to niby wynajmie/kupi? To nie ten rynek i nie te realia.
Nie wieżowiec a biurowiec bo w magistracie jest strasznie ciasno. Dziwi mnie tylko jedno działki jak i budynki leżą na terenie miasta a należą do kogoś innego. Czyli takie państwo w państwie? Państwo polskie istnieje tylko teoretycznie, bo praktycznie nie istnieje, a to dlatego, że działa poszczególnymi swoimi fragmentami, nie rozumiejąc, że państwo jest całością.
Każdy szlachcic na zagrodzie równy wojewodzie. Foto na http://sklave.manifo.com/foto-szopka
przykład apartamentowca ze Złotej jest niewątpliwie znakomitą formą reklamy tego przedsięwzięcia... hłe hłe
Tak taki właśnie zrobić wieżowiec i umieścić tam wszystkie banki w jednym miejscu :)))
Urząd Marszałkowski powinien budynek po Hawanie wyremontować coby wojewódzkie instytucje kultury miały się gdzie udzielać w "terenie" bo nie tylko Łódź płaci podatki.
Jak UMWŁ nie ma kasy to niech odda to miastu. Jeżeli miasto nie ma kasy na utrzymanie, remont, przebudowę - co tam potrzeba, to należy budynek rozebrać i obsadzić zielenią plus jakiś plac zabaw
dla dzieci.
"To miejsce należy ożywić. Przejeżdżając przez Wrocław, widzimy SkyTower"
Bardzo chciałbym aby PT-city miało potencjał gospodarczy Wrocławia. Jednak na razie wystarczyłoby jakieś 2000 dodatkowych miejsc pracy i wzrost średniego wynagrodzenia o jakieś 500 zł. To by może starczyło na ożywienie: "Starej Manufaktury", "Starej Octowni" czy "Starego Aresztu" który przecież miał rozruszać -przepraszam miał "ożywić" naszą starówkę.
Miasta są ożywiane poprzez możliwość zarobkowania. Cała reszta jest zwykłą pochodną kasy w portfelach mieszkańców. O TĘ KASĘ NALEŻY ZADBAĆ!!!
Oczywiście 20 piętrowy szklany potworek, a na parterze oczywiście Biedronka.
Piotrków to historyczne miasto !I w centrum takiego miasta chcecie wybudowac nastepne paskudne budynki ze szkła i stali?Ktos tu chyba na głowe upadł ! Cytuje "Widzielibyśmy tu 20-piętrowy wieżowiec ze szkła i aluminium - powiedział Sylwester Marcioch. - W szklanej fasadzie budynku odbijałby się park Jana Pawła II, cerkiew i może nawet stare miasto - dodaje" i jak to bedzie wyglądało ?Budujcie sobie takie szkarady na obrzeżach miasta a nie w centrum !
a ja jestem za wysokościowcem, za szkłem czy aluminium, może być nawet ze złota, ale to centrum Piotrkowa, nie może być tam marketu, ciucholandu ani innych bzdetów, nasze miasto ma się wyrózniac i własnie w centrum powinno być coś co zaskakuje
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!