Piotrków Miasto mażycieli. Kto się tym zajmie. Którzy fachowca? Można przypuszczać,że tylko kolesie kumotry i największe nieudaczniki z dyrekcji MZGKiM.
Przecież taka spalarnia (naiwieksza w Europie) powstanie wkrótce w Bełchatowie.
Na tak zapewne wypowiadają się w większości osoby mieszkające w mieście gdzie raczej taka spalarnia nie powstanie... A może by tak w mieście zbudować lub gdzieś zagospodarować....
Ja już taką spalarnie mam w swojej kotłowni. Piec idzie pełną parą, aż się płaszcza dotknąć nie da. Torebki, tektury, płyty meblowe, pocięte stare opony. Ciepło jak ta lala.
Proponuję założyć spalarnię dla Miasta Piotrków i okolicznych gmin na terenie Organika we Woli Krzysztoporskiej. Dodatkowo z budową mini ciepłowni. Kto jest za? Przynajmniej zagospodaruje się te tereny
Lub spalać w elektrociepłowni w Piotrkowie Tryb. Skoro tak jak w Szwecji nie ma to wpływu na okolicznych mieszkańców to byłoby najlepsze rozwiązanie? Co o tym myslicie
Jak już, to ptoponuję, żeby H8ak zbudował na Próchnika. Urzędnicy będą mogli sobie oglądać, bo blisko.
Mogliby zacząć też od odgraniczenia plastiku w sprzedaży, np. przywrócić szklane butelki do wody, zamiast plastiku, owoce i warzywa nie muszą być w plastikowych pojemnikach w folii, itd.
Problem jest tylko ze śmieciami takimi jak plastyk. Resztę można zagospodarować samemu tak jak było dawniej, metal i papier w tym tektura a także szkło oddawać samodzielnie do punktów skupu. Należałoby tylko składować a potem odbierać odpady bio. Powinno podjąć stanowczą decyzję o zakazie produkcji opakowań i wyrobów z plastyku i plastyko-podobnych. Nikt tego nie podejmie, bo przecież lepiej doić mieszkańców za wszelkie opłaty, aby budżet się zgadzał.
Ja jestem ciekawy kogo o zgodę pytali bo znajomi z miasta nic nie wiedzą a takich pomysłach
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!