metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
go?ć_gość ~go?ć_gość (Gość)24.11.2021 00:02

Piotrków Miasto mażycieli. Kto się tym zajmie. Którzy fachowca? Można przypuszczać,że tylko kolesie kumotry i największe nieudaczniki z dyrekcji MZGKiM.

20

Kwadrat ~Kwadrat (Gość)23.11.2021 11:19

Przecież taka spalarnia (naiwieksza w Europie) powstanie wkrótce w Bełchatowie.

20

goœć_aaa ~goœć_aaa (Gość)23.11.2021 10:39

Na tak zapewne wypowiadają się w większości osoby mieszkające w mieście gdzie raczej taka spalarnia nie powstanie... A może by tak w mieście zbudować lub gdzieś zagospodarować....

10

Mhm ~Mhm (Gość)21.11.2021 17:30

Ja już taką spalarnie mam w swojej kotłowni. Piec idzie pełną parą, aż się płaszcza dotknąć nie da. Torebki, tektury, płyty meblowe, pocięte stare opony. Ciepło jak ta lala.

43

goœć_waldek ~goœć_waldek (Gość)21.11.2021 19:54

Proponuję założyć spalarnię dla Miasta Piotrków i okolicznych gmin na terenie Organika we Woli Krzysztoporskiej. Dodatkowo z budową mini ciepłowni. Kto jest za? Przynajmniej zagospodaruje się te tereny
Lub spalać w elektrociepłowni w Piotrkowie Tryb. Skoro tak jak w Szwecji nie ma to wpływu na okolicznych mieszkańców to byłoby najlepsze rozwiązanie? Co o tym myslicie

111

Rada ~Rada (Gość)22.11.2021 17:27

Jak już, to ptoponuję, żeby H8ak zbudował na Próchnika. Urzędnicy będą mogli sobie oglądać, bo blisko.

60

Grz ~Grz (Gość)22.11.2021 11:32

Mogliby zacząć też od odgraniczenia plastiku w sprzedaży, np. przywrócić szklane butelki do wody, zamiast plastiku, owoce i warzywa nie muszą być w plastikowych pojemnikach w folii, itd.

60

eko ~eko (Gość)21.11.2021 23:53

Problem jest tylko ze śmieciami takimi jak plastyk. Resztę można zagospodarować samemu tak jak było dawniej, metal i papier w tym tektura a także szkło oddawać samodzielnie do punktów skupu. Należałoby tylko składować a potem odbierać odpady bio. Powinno podjąć stanowczą decyzję o zakazie produkcji opakowań i wyrobów z plastyku i plastyko-podobnych. Nikt tego nie podejmie, bo przecież lepiej doić mieszkańców za wszelkie opłaty, aby budżet się zgadzał.

51

go?ć_adam ~go?ć_adam (Gość)21.11.2021 20:09

Budować i nie gadać

90

Kazik ~Kazik (Gość)21.11.2021 19:39

Ja jestem ciekawy kogo o zgodę pytali bo znajomi z miasta nic nie wiedzą a takich pomysłach

36

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat