? napisał "Przekwalifikuj się na nauczyciela, zamiast szczekać"
No cóż, prawda w oczy kole drogi "nauczycielu", gratuluje słownictwa, dziękuje za radę ale nie skorzystam ponieważ nie chcę z tobą pracować.
Twoim wychowankom współczuję.
Z tego co wiem to nigdzie nie pracuje.Nie musi.Wygrał w Lotto ponad 10 mln zł.A posty pisze z Karaibów...ma taki jakiś sentyment do Piotrkowa...:))
Chciał nawet zainwestować w to miasto , lecz spotkał się z wieloma problemami natury proceduralnej.Po prostu kłody mu pod nogi rzucali nasi notable.To się chłop wpienił i wyjechał.Teraz wiedzie życie spełnionego rentiera.....
A nauczyciele wuefu, ci to mają fuchę, gwizdek, piłka i boisko,żadnego sprawdzania prac, szczególnego przygotowywania się do lekcji,dolcze wita!!!
a mi się nie podoba ta Kaniewska: do roboty niech się weźmie lepiej a nie głupoty opowiadać, a w bibliotece to czego uczą proszę ja was, bo nie kumam coś
POPIERAM, nic nie robią, tylko dzieci gnębią i nerwicują; a jak się nie podoba to do marketu za kasę niech idą , albo do magazynów, dlaczego mają mieć więcej urlopu niż inni?
Bez przesady wcale dzieci nie nerwicują. Dziś dzieci mają mniej nauki w sensie, że jest ona dla niezbyt bystrych osób ciężka. Mają mnóstwo pomocy naukowych, a jedynie im uczyć się nie chce. Cierpią na fobie szkolne, a czas wolny spędzają na głupotach. Starsza młodzież zamiast się uczyć to kopuluje po Focusach czy Toi Toi'ach.
Program nauki im ograniczają, kar w szkole nie ma, w domu NEO.
Zgoda co do tego, że nauczyciele mają za dużo wakacji. 78 dni to chyba za dużo o jakieś 40 dni minimum.
to wszystko o czym piszecie to oczywiście prawda, te przerwy, wakacje, itd, ale skoro jest tak łatwo, to czemu sami nie jestescie nauczycielami ? niestety jest wielu takich, którzy pasują do ponizszych komentarzy (nieroby, nieuki i leserzy), to absolwenci pedagogiki na wspaniałych uczelniach typu: Uniwersytet w Piotrkowie, i nie wiem dlaczego to oni kształtuja wizerunek nauczyciela. Ale prawdziwy pedagog ma naprawde duzo pracy, poza tym odpowiada za wykształcenie i wychowanie dzieci, WASZYCH DZIECI! To osoba, której powierzacie swój największy skarb, osoba, która kształtuje przyszłe pokolenia, a więc praktycznie ma w rękach los tego kraju. Naprawde myslicie, że to takie proste ?
Proszę podaj mi źródło tej informacji, bo ja pracuję kilkanaście lat w szkole i zawsze robię to za darmo. A chętnie bym dorobiła na urlop zagraniczny
Święte słowa w końcu ktoś kto myśli i uważa jak ja. Brawo.
A dlaczego nauczycielska godzina pracy to 45 minut?? Ja jak ide na 10 godzin do pracy to mam 2 przerwy po 25 minut. A nauczyciel 45 i 15 minut i tak co 45 minut. Wiec ile dzinnie pracujecie?? A za tzw okienka tez macie placone chociaz nic nie robicie
Widac ze tylko Aman sie orientuje.
Na tyle godzin co pracujesz to i tak za duzo
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!