Witam p saliwiem ze czytajac te komentarze rozbawia mnie tylko to ze ludzie gadaja, oceniaja a tak malo wiedza... wiec sprostuje kilka spraw bo wiem naprawde jak jest : w budowie udzial biora osoby KTore chca same nikt nikogo nie zmusza i osoby ktore nie biora udzialu nie maja zadnych nieprzyjemnosci. Jesli chodzi o kaske wierzcie czy nie ale tam nikt za nic nie dostaje kasy i za "chodzenie" po domach tez nie...taka jest prawda najpierw trzeba spr inform. A nie pisac glupoty!:)
Grząski temat sobie wyciągnęliście do dysput. A o przekonaniach się podobno nie dyskutuje nawet wtedy, gdy ma się profesurę z psychologii tłumu i worek argumentów :/ A tak na marginesie, to wiedza ŚJ na temat treści Biblii jest mizerna. Studiują fragmenty z gotowymi interpretacjami. A że katolicy nie potrafią się w dyskusji bronić, to druga sprawa, bo mało który do swej Księgi zagląda, a jak już zajrzy, to niewiele rozumie. Ot co.
Może tacy panowie jak pan Darski (taki tam autorytet, ale tylko on mi przyszedł do głowy w tym momencie) mają czasem rację, że jest wiele ciekawszych książek, z których można czerpać mądrość życiową i uczyć się pokory.
Panie Piotrze zgadzam się z Panem, a co najbardziej mnie drażni w tej sekcie to to, że decydują o ludzkim życiu przy transfuzji krwi, przeszczepach organów.
Nikt nie ma prawa decydować o czyimś istnieniu. To wszystko tj. ich "wiara" to kabaret.
Najgorsze jest to, że pewnie wielu z nich wpycha się w temat chrześcijańskiej dyskusji na temat in vitro. Co według mnie jest o wiele bardziej zgodnym z prawem życia rozwiązaniem (jest możliwość by urodziło się dziecko to trzeba z niego korzystać jako daru natury - kwestia finansowania itd. to inna sprawa) niż skazywanie swoich na śmierć.
Jak możesz to odnieś sie do artykułów odnośnie robienia kasy i sponsorowanu owieczek za zapis!No i czemu zadna WIARA nie akceptuje obecnie sekty Świadków Jehowy!
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!