akcje edukacyjną ? to mamy aż tak głupie społeczeństwo że nie wie co to znaczy "zakaz palenia w miejscach publicznych" ? Niech ubierają kurtki i przemierzają ulice wsadzając mandaty dla nierozgarniętych i buntowników.
Sęk w tym, że Tobie jedna kobita może się wydawać brzydka, innemu atrakcyjna. Trudno mówić o jakimś szablonie kobiecego/męskiego piękna (poza przypadkami tzw. komercyjnej urody). Z tymi rubensowskimi kształtami też różnie bywa. Niektórzy mężczyźni ponoć lubią przedzierać się przez fałdy cielesne. Wszak kochanego ciała nigdy za wiele...
A zresztą nie słyszałeś, że "nie ma brzydkich brzydkich kobiet, tylko czasem wina brak"? Zatem rada na dziś: przed wyjściem na ulicę uzbrój się we flaszeczkę upiększacza ;P
Równie dobrze mogliby zakazać chodzenia grubym lub brzydkim kobietom po ulicy. Jeżeli innych chronią przed dymem tytoniowym, mnie niech ochronią przed wymiotami lub możliwością oślepnięcia. To w kwestii ulic, przystanków i innych terenów państwowych. Natomiast decydowanie za właściciela lokalu o tym co u niego można robić? Za niedługo pewnie zakażą ludziom częstowania gości w ich prywatnych domach. Czyjś prywatny lokal to taka sama własność prywatna, a kawa również może szkodzić zdrowiu.
Strażnicy do koksowników!
A czy na przystankach można palić w koksownikach? Pewnie że tak!Mało tego,palaczami powinni zostać strażnicy miejscy.Wreszcie odpowiedni ludzie na odpowiednich stanowiskach.I z pożytkiem,prawdziwym,dla zziębniętego społeczeństwa.
Zmyślone czy zasłyszane z USA?
Ja Radomskie ale jak pan major woli to Franz ma Camele.
Już dawno podobny projekt chciałem zgłosić w zakresie alkoholu. Klient idzie do sklepu i prosząc o wódkę/wino/piwo płaci tylko akcyzę a wódki/wina/piwa nie bierze.
człowieku co Ty palisz?:)
Najlepiej to by było jakby palacze płacili daninę państwu w postaci akcyzy a nie palili. Nie trzeba by produkować papierosów, płacić za skutki palenia w postaci leczenia takowych osób. Dlaczego państwo nie wprowadzi takich przepisów. Palacz idzie do kiosku i prosząc o papierosy płaci tylko akcyzę a papierosów nie bierze.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!