michael - jak chcesz być taki światowy to używaj określenia "toaleta" a nie ubikacja...
Nie do końca zgadzam się z "babką". "Miastowi" mieszkają wszędzie. To osiedle nazywane w "eopce" Gierka 35-Lecia, powstawało w latach 70 tych i moim zdaniem jest chlubą tego miasta. Kto mieszka na tym osiedlu? czy tylko głównie rolnicy z nadzieją na nobilitację tj. uzyskania statusu mieszczanina? Gdyby nie wieś, nie miałabyś co jeść!
To może wrócić do epoki kamienia łupanego?
Starówki są do oglądania, a centrum jest tam gdzie jest "życie" - tak jest na całym świecie i tego nikt nie zmieni!
Pitu pitu. Pomidory holenderskie, ziemniaki izraelskie, banany brazylijskie - człowieku obudź się. Czasy komunistyczne minęły! Wróć do rzeczywistości!
PS
Wujek a pamiętasz gdzie był parking dorożek?
Anoo był w kilkunastu miejscach... na rynku starego miasta, na dawniejszym placu Aleksandryjskim, na ulicy Kaliskiej gdzie przystanki :)
to jest EPIcentrum, ogolnie nic nie mam do mieszkańców z okolic ale niestety wszyscy ciągną do tego betonowego kolosa jak robactwo do brudu, brzydze sie tym ale focus sie przydaje kiedy zachce się do ubikacji. przyjamniej tą rolę dobrze spełnia.
To jest tez kulturalne centrum miasta . Według kilku portali i radia lokalnego. Jak padnie Fukus szmal to w miejsce powstanie świątynia. Drewniaka nie trzeba będzie przebudowywać.
Niestety masz rację :(((
Dokładnie, Piotrków to dziura. Ale jak już mówić o jakimś centrum, to w każdym mieście centrum to Stare Miasto. U nas jest inaczej - no cóż, w końcu to Piotrków. A co do Focusa -ja żadnej atrakcji tam nie widzę. Piotrków ma 5 ulic na krzyż, więc z każdego zakątka do Focusa są trzy rzuty beretem. Nie wiem kto się tak tym Focusem podnieca, chyba jedynie "EPI-centrum". Pozdro dla prawdziwych Piotrkowian.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!